Search
menu
Search

Storm Juliette zorgt voor sneeuw op het eiland Ibiza

Storm Juliette zorgt voor sneeuw op het eiland Ibiza
Beeld: Canva

Storm Juliette zorgt voor sneeuw op het eiland Ibiza

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – Dat het sneeuwt op buureiland Mallorca komt wel vaker voor in de Sierra de Tramontana, maar dat er ook sneeuw valt op het eiland Ibiza gebeurt maar zelden. Om te spreken over een echte sneeuwval moeten we jaren (11?) teruggaan, maar storm Juliette heeft ervoor gezorgd dat de eilandbewoners konden genieten van sneeuwballen en sleeën op Ibiza, wie had dat gedacht.

De lage temperaturen en de regenval hebben ervoor gezorgd dat het op maandag heeft gesneeuwd op Ibiza zoals in Sant Joan, Sant Mateu en Sant Josep. Die sneeuwval heeft uiteraard gezorgd voor veel nieuwsgierigen die van het hele eiland naar de besneeuwde gebieden kwamen. Het werd er zo druk dat de politie opriep om niet meer te komen. Bekijk HIER foto’s.

De sneeuwval zorgde er ook voor dat meer dan 3.000 bewoners zonder elektriciteit kwamen te zitten. Het gaat om de gebieden van Sant Rafel, Sant Antoni, Sant Carles en Santa Gertrudis

Mallorca

Ook op Mallorca heeft men te maken met de sneeuwval, zelfs op het strand in Cala Santanyí, 11 jaar na de laatste echte sneeuwval op stranden. Ook in Sóller, Bunyola, Orient, Alaró, Esporles, Palmanyola, Pòrtol, Sant Joan, Campos, Llucmajor, Felanitx en ses Salines sneeuwde het, maar daar bleef de sneeuw niet liggen.

Op het hoogste punt in de Sierra de Tramontana ligt op sommige plaatsen meer dan 50 centimeter sneeuw. Wegen zijn gesloten en iedereen wordt opgeroepen niet naar het gebergte te komen. Net zoals op Ibiza, zat ook het dorp Valldemossa zonder elektriciteit.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?