skip to Main Content
Was het wel of geen tornado in de gemeente Sanlúcar de Barrameda (Cádiz)

Was het wel of geen tornado in de gemeente Sanlúcar de Barrameda (Cádiz)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CÁDIZ – Inwoners van de gemeente Sanlúcar de Barrameda en omgeving in de provincie Cádiz weten het zeker, hun gebied is geraakt door een tornado. De Spaanse weerdienst en lokale experts weten het nog niet zo zeker maar een ding is zeker, er is veel schade veroorzaakt door harde wind. Al dit gebeurde afgelopen zondag toen de omgeving geteisterd werd door een storm met veel regen en een stevige wind.

Veel inwoners spreken van een tornado maar dan niet van die tornado’s die je in de Amerikaanse films ziet. De gemeente Sanlúcar de Barrameda in de provincie Cádiz is echter wel geraakt door een harde wind met snelheden tot wel 100 kilometer per uur en heel veel neerslag waarbij het regenwater met bakken naar beneden kwam. Gezien het feit dat de storm in de avonduren plaatsvond is men het er niet helemaal over eens of het hier om een tornado gaat of niet. Videobeelden ontbreken helaas.

Wat wel zeker is, is het feit dat er veel schade is veroorzaakt aan gebouwen, bedrijven, elektriciteitsmasten en lantaarnpalen, straatmeubilair en bomen. Daarnaast ligt er veel ravage en rotzooi op straat want de wind (of tornado) heeft op sommige plaatsen alles meegenomen in haar pad.

In Spanje staan meer dan 1.000 tornado’s geregistreerd die gedurende de laatste tientallen/honderden jaren hebben plaatsgevonden. Het merendeel van deze tornados vond plaats in de Golf van Cádiz, Zuid Andalusië en enkele in de omgeving van Madrid in 1826 en 1975. De grootste tornado ooit in Spanje vond plaats op 15 maart 1671 toen Cádiz getroffen werd door een gigantische wervelwind met heel veel schade en meer dan 60 doden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken