Search
menu
Search

Expats in Spanje tevreden over het land

Oeps ... foto ontbreekt!

Expats in Spanje tevreden over het land

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens het jaarlijkse onderzoek van Internations en het Expat Insider 2018 rapport, blijkt dat 90% van alle ondervraagde “expats” tevreden is met het leven in Spanje. Weliswaar zijn er af en toe zaken die niet zo goed zijn maar bijna iedereen is het erover eens dat wonen in Spanje naar alle tevredenheid verloopt. Spanje staat als land daarmee op de 8e plaats van alle 68 landen die onderzocht zijn waarmee Spanje ten opzichte van 2017 twee plaatsen is gestegen.

Spanje scoort in de Quality of Life Index 2018 goed op veel fronten zoals de kwaliteit van het leven waar Spanje op de 3e plaats staat; bij vrijetijdsactiviteiten staat Spanje op de 1e plaats; persoonlijk geluk op de 7e plaats; reizen en transport 11e plaats; gezondheid en gezondheidszorg 8e plaats; veiligheid 28e plaats; digitaal leven 23e plaats.

Overzicht

Het merendeel van de expats geeft aan dat ze naar Spanje verhuisd zijn om de kwaliteit van het leven te verbeteren. Als tweede reden staat de liefde op de lijst en als derde omdat men gewoon in Spanje wilde wonen. 96% van de ondervraagden zegt dat het klimaat en het weer belangrijke factoren zijn om naar Spanje te verhuizen.

86% van de expats geeft aan dat de gezondheidszorg goed is en 81% zegt dat deze betaalbaar is. De veiligheid in Spanje wordt met 93% goed beoordeeld maar 55% van de expats zegt dat de politieke instabiliteit slechter is geworden de afgelopen drie jaar terwijl slechts 11% zegt dat deze uitstekend is.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Ben je een expat, immigrant of emigrant als je gaat wonen in Spanje[/su_note]

De gemiddelde leeftijd van de expats is volgens dit onderzoek 50 jaar waarbij 56% man is en 44% vrouw. 62% van de expats heeft een relatie en 38% is single. 23% van de expats is Brits, 13% Amerikaan en 7% Duits.

Volgens het onderzoeksrapport speelt de zon en het lekkere weer een belangrijke rol waarbij 84% van de ondervraagden dit als reden opgeeft als iets wat zeer belangrijk is voor de keuze van Spanje. Ook de wijze waarop Spanjaarden met de buitenlanders omgaan en de manier van leven wordt door minstens 87% zeer gewaardeerd.

Thuis voelen

De expats voelen zich in Spanje snel thuis waarbij het land op plaats 7 (van 68 landen) staat wat betreft het vestigen in het land en plaats 5 wat betreft zichzelf thuis voelen. Bij vriendelijkheid staat Spanje op de 14e plaats, het vinden van vrienden op plaats 15 en de taal plaats 19.

Werken

Wat betreft het werken in Spanje scoort het land niet zo goed op plaats 43 en ook bij carriere mogelijkheden en vooruitzichten op het werk staat Spanje laag op plaats 41. Bij werk en vrije tijd scoort Spanje beter op plaats 16 maar als er gevraagd wordt naar de economie en werkzekerheid staat Spanje erg laag op plaats 54.

Familie

Wat betreft het familieleven staat Spanje op plaats 13; kinderzorg en onderwijs op plaats 12; de kosten van kinderzorg en onderwijs op plaats 11; kwaliteit van onderwijs op plaats 28 en het familie welzijn op plaats 4.

Kosten

Als gevraagd wordt naar de persoonlijke onkosten en financiën scoort Spanje gemiddeld op plaats 39 terwijl bij de kosten van het leven Spanje op plaats 12 staat. Bij de verbetering van het salaris scoort Spanje uitermate slecht en staat het land op plaats 64 (van de 68) waarbij bijna alle expats het erover eens zijn dat men met dezelfde baan in het geboorteland meer verdient.

Onderzoek

KLIK HIER (PDF) voor de onderzoeksresultaten van het Expat Insider 2018 rapport waarbij men specifiek over Spanje schrijft op de pagina’s 110, 111 en 112.

Expats in Spanje tevreden over het land
Expat-Insider 2018
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?