Search
menu
Search

Politie arresteert bende AP-7 dieven in Catalonië

Oeps ... foto ontbreekt!

Politie arresteert bende AP-7 dieven in Catalonië

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De Catalaanse politie Mossos d’Esquadra heeft een bende criminelen gearresteerd voor het beroven van toeristen op de AP-7 snelweg. Tot nu toe werden er op 25 maart in Reus, l’Ametlla de Mar en l’Hospitalet de l’Infant (alledrie in de provincie Tarragona) zes mannen gearresteerd.

Het gaat om zes verdachten tussen de 35 en 50 jaar oud met Servische en Kosovaarse nationaliteiten. Deze bende wordt ervan verdacht meerdere voertuigen van toeristen op de AP-7 snelweg te hebben beroofd. Dat gebeurde volgens de politie bij rustplaatsen en tankstations maar ook bij de tolpoorten of op de vluchtstrook.

De criminelen maakten gebruik van de lekke band techniek door een band lek te prikken, de auto te volgen en dan zogenaamd hulp te bieden als de buitenlandse bestuurder eenmaal de auto had stilgezet.

Als de auto eenmaal stilstond begon een lid van de bende op vriendelijke manier uit te leggen dat men een lekke band had om zo de aandacht af te leiden zodat andere bendeleden de auto konden leegroven.

Volgens de Catalaanse politie hebben diverse van de nu gearresteerde bendeleden meerdere aanvaringen gehad met de politie, zowel in Spanje alsook in eigen land. Op dit moment kan de politie zo’n 30 berovingen bewijzen maar men gaat er van uit dat er meer berovingen van buitenlanders zijn geweest.

In onderstaande video van de Catalaanse politie legt men uit hoe deze snelweg dieven te werk gaan.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?