skip to Main Content
Politie arresteert bende AP-7 dieven in Catalonië
Mossos d'Esquadra / Twitter

Politie arresteert bende AP-7 dieven in Catalonië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – De Catalaanse politie Mossos d’Esquadra heeft een bende criminelen gearresteerd voor het beroven van toeristen op de AP-7 snelweg. Tot nu toe werden er op 25 maart in Reus, l’Ametlla de Mar en l’Hospitalet de l’Infant (alledrie in de provincie Tarragona) zes mannen gearresteerd.

Het gaat om zes verdachten tussen de 35 en 50 jaar oud met Servische en Kosovaarse nationaliteiten. Deze bende wordt ervan verdacht meerdere voertuigen van toeristen op de AP-7 snelweg te hebben beroofd. Dat gebeurde volgens de politie bij rustplaatsen en tankstations maar ook bij de tolpoorten of op de vluchtstrook.

De criminelen maakten gebruik van de lekke band techniek door een band lek te prikken, de auto te volgen en dan zogenaamd hulp te bieden als de buitenlandse bestuurder eenmaal de auto had stilgezet.

Als de auto eenmaal stilstond begon een lid van de bende op vriendelijke manier uit te leggen dat men een lekke band had om zo de aandacht af te leiden zodat andere bendeleden de auto konden leegroven.

Volgens de Catalaanse politie hebben diverse van de nu gearresteerde bendeleden meerdere aanvaringen gehad met de politie, zowel in Spanje alsook in eigen land. Op dit moment kan de politie zo’n 30 berovingen bewijzen maar men gaat er van uit dat er meer berovingen van buitenlanders zijn geweest.

In onderstaande video van de Catalaanse politie legt men uit hoe deze snelweg dieven te werk gaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 23 reacties
 1. hebben het ook meegemaakt in sevilla ,lekke band, niemand gezien,mijn man heeft zelf de band vermaakt,maar mijn handtas was weg, eerste reis met de mobilhome,al 15 jaar geleden,leuk is anders

 2. Wij, met de camper, op een parking in Zaragoza. Band stuk om ons af te leiden en zo in andere campers in te breken. Kosten 400€.

 3. Beste allemaal…. dit is al 35 jaar aan de gang, vroegen de Zuid Amerikanen nu ons Oostenlijke vrienden zo nu en dan pakt men er een paar op en lopen snel weer buiten, die bandieten zijn bekent bij de Mossos enz. Het zijn Illegalen zonder woon of verblijf plaats en gaan gewoon weer verder als ze zijn genoteerd.
  Zo’n 10 jaar terug een brief naar de Nederlandse consul gestuurd om zich hiervoor eens in te zetten. Het antwoord van de Ambassade was beschamend ze hadden daar wel wat anders te doen was de reactie. En konden zich niet met de Catalonische poliiek of Politie bemoeien.
  Je kunt je bijna niet wapenen tegen deze deugnieten.
  Blijf allert en laat je auto MET BUITENLANDS KENTEKEN niet alleen op een parkeer terrein achter.

 4. Is ons een aantal jaar geleden ook bijna overkomen op de AP7 vlak voor Barcelona.
  Doorgereden naar een ´grote´parkeerplaats/tankstation met veel mensen, daar niet meer gezien.
  Wij stoppen tegenwoordig alleen nog op dergelijke parkeerplaatsen en bij hond uitlaten etc. gaat de auto altijd op slot!
  Het lek prikken bij tolstations kun je voorkomen door een tolbadge aan te schaffen , waardoor je via de automatische poorten kunt passeren ( max 30 km/uur).
  Geen stop nodig en die badge hebben die boeven zeker niet , vanwege identificatie!
  Er zijn diverse aanbieders . Wij hebben die van BipnGo. Kost eenmalig 20 €(incl. verzendkosten) en werkt in Frankrijk zowel als in Spanje. Extra kosten 1 € in FR en 2,5 € in ES voor iedere maand waarin je m gebruikt, verder nul. Tolkosten worden automatisch afgeschreven.
  Los van bovenstaand zowiezo een aanrader want heel veel gemak bij het passeren van de tolpoorten.

  1. Goeie tip! Bij Spaanse banken zijn die tolpasjes veel duurder. Alleen jammer dat je met dit pasje niet ook in Portugal kunt betalen.

 5. Een neptas in de auto opzichtelijk neerleggen, alleen wat je nodig hebt voor de tol bij je dragen en natuurlijk alles op slot!

 6. Beste mensen al degene die het slachtoffer zijn van deze bende reden jullie met een buitenlandse autoplaat of spaans kenteken ?

  1. Met Belgische nr plaat .wij zijn toen niet gestopt mijn gsm genomen en gedaan dat ik foto nam ze zijn vlug doorgereden.
   Maar 1 dag later toen we aan ons vakantie huis aankwamen.
   Hebben ze ons wel liggen gehad, band platgestoken.
   Ik ben niet uit de auto gestapt en ze hebben toen ook niets meegenomen.
   Raar maar toch waar, 3 weken later in niet huis ingebroken door de zelfde persoon.

 7. Hebben hetzelfde meegemaakt in de omgeving van Madrid. Een geluk dat wij de zogenaamde helpers niet bezig gezien hebben. Stel je voor dat men ze een kwalijke slag zou toedienen, begin het maar uit te leggen tegen de Guardia Civil.

 8. Bij eender welke pech, uitstappen = direct alle deuren op slot. Indien kofferruimte niet leeg, dichtlaten en wachten op hulp/pechdienst. Indien mogelijk, altijd tot een tankstation rijden, en daar pas stoppen. Bij direct gevaar, noodnummers bellen. Anders, doen alsof je belt met je GSM schrikt ook af.

  1. Wij mijn man en ik zijn vrachtwagen chauffeurs en rijden heel veel op Spanje het komt steeds vaker voor het zelfde kan gebeuren bij La Jonquera als je bij Le Boulou de grens Fr Sp over gaat. Overnacht niet in je auto heb al 4 tassen en andere privé spullen gevonden op diverse parkeer plaatsen langs de Ap7 ze spuiten slaap gas in de auto dit is geen grap. Als je wordt wakker wordt met hoofd pijn en je mist spullen pas maar op in La Jonquera is een Roemeense bende actief deze hebben ook ‘dames’ in dienst die ze helpen om geschikte kandidaat te vinden om te beroven.
   Dit is door de Mossos verteld maar de groep is groot en wisselt ze komen en gaan.
   Pas op onderweg het is niet zo veilig meer leg belangrijk spullen onder de stoel of koop een kluis de je vast bout in de auto wordt het al een stuk moeilijker van of verstop het.
   Als je alleen reist kijk of je de deur kan vergrendelen zo dat je maar 1 deur gebruikt wij hebben nacht sloten dat is een dikke pen die in de deur schuift en dan krijg je de deur niet meer open en je ogen open houden als het niet vertrouwd politie bellen ze spreken ook Engels ook in Frankrijk. Maak er melding van.
   Het meest gebeurt er van la jonquera tot aan cadiz daar zijn veel toeristen en dus geld. Bedankt voor het lezen.
   Ik wens iedereen veilige kilometers en een goede vakantie toe.

 9. Ik ben ook beroofd bij een tankstation al in 2016 ter hoogte van Almenara.
  Handtas met alles erin uit auto gehaald terwijl ik op 10m afstand met mijn hond op een grasveldje stond met iemand te oraten die er achteraf bij hoorde een schade post van 5000 euro daar ik alles bij had i.v.m. verhuizing naar Spanje .

 10. Ja deze truck is niet nieuw, word al jaren door die boeven gebruikt. Ook in Frankrijk, Een vriend van mij overkwam hetzelfde op de AP7 voor Valencia met een nieuwe Hyundai komende van Hongarije om in Benidorm te overwinteren. Niet bestolen want bij het uitstappen zijn deuren afgesloten maar wel een kapot gestoken band die vanwege zijn speciale uitvoering ( afmeting ) in de omtrek niet voorradig was. In Valencia moeten bestellen, 6 uur vertraging en een rekening van 425,- euro Aardige vacantiestart.

 11. Hun hand eraf hakken en stoppen met het pamper beleid.Kiik naar het zieke belgie hoe ver ze zijn gekomen met dat soort beleid.

 12. Ik heb het ook kunnen ervaren op 24/1/2019 aan een tolhuis juist buiten Barcelona. Ik zag in mijn spiegel nog juist iemand instappen aan de passagierskant wat ik heel raar vond.
  Enkele kilometers verder had ik ook een platte band. Ik ben uitgestapt om te gaan kijken en even later stopte er ook een auto voor mij op de pechstrook. Ik had nog de reactie om terug in de auto te stappen en de deuren te vergrendelen.
  Er is dan een man uitgestapt die teken deed om te komen kijken maar ik ben blijven zitten. Hij zei dat er 600m verder een parking was en hij daar zou wachten.
  Omdat ik het niet vertrouwde ben ik nog zeker 15 minuten blijven zitten en daarna verder gereden naar de parking met runflat banden. Eens ik op de parking was heb ik niemand meer gezien en ben ik uiteindelijk aan een garage geraakt om een nieuwe band te laten steken. Daar kreeg ik ook te horen dat deze situatie wel meer voorkomt. Gelukkig ben ik goed weg gekomen.

 13. dit is ons ook overkomen in Picasent in de buurt van Valencia gewoon op een binnen weg maar helaas alles weg mijn hele tas uit de auto gehaald was geen leuke ervaring dus mensen als ze je laten stoppen en heel vriendelijk aanbieden om te helpen zegt dat je het zelf wel oplost

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken