Politie arresteert bende AP-7 dieven in Catalonië

Politie arresteert bende AP-7 dieven in Catalonië
Beeld: Mossos d'Esquadra / Twitter

Politie arresteert bende AP-7 dieven in Catalonië

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De Catalaanse politie Mossos d’Esquadra heeft een bende criminelen gearresteerd voor het beroven van toeristen op de AP-7 snelweg. Tot nu toe werden er op 25 maart in Reus, l’Ametlla de Mar en l’Hospitalet de l’Infant (alledrie in de provincie Tarragona) zes mannen gearresteerd.

Het gaat om zes verdachten tussen de 35 en 50 jaar oud met Servische en Kosovaarse nationaliteiten. Deze bende wordt ervan verdacht meerdere voertuigen van toeristen op de AP-7 snelweg te hebben beroofd. Dat gebeurde volgens de politie bij rustplaatsen en tankstations maar ook bij de tolpoorten of op de vluchtstrook.

De criminelen maakten gebruik van de lekke band techniek door een band lek te prikken, de auto te volgen en dan zogenaamd hulp te bieden als de buitenlandse bestuurder eenmaal de auto had stilgezet.

Als de auto eenmaal stilstond begon een lid van de bende op vriendelijke manier uit te leggen dat men een lekke band had om zo de aandacht af te leiden zodat andere bendeleden de auto konden leegroven.

Volgens de Catalaanse politie hebben diverse van de nu gearresteerde bendeleden meerdere aanvaringen gehad met de politie, zowel in Spanje alsook in eigen land. Op dit moment kan de politie zo’n 30 berovingen bewijzen maar men gaat er van uit dat er meer berovingen van buitenlanders zijn geweest.

In onderstaande video van de Catalaanse politie legt men uit hoe deze snelweg dieven te werk gaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.