menu: rubrieken, zoeken & meer

Decathlon stopt verkoop snorkelmasker Easybreath vanwege corona-crisis

Decathlon stopt verkoop snorkelmasker Easybreath vanwege corona-crisis
Beeld: ISINNOVA

Decathlon stopt verkoop snorkelmasker Easybreath vanwege corona-crisis

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Decathlon heeft de online verkoop van het speciale snorkelmasker Easybreath stopgezet in Spanje. Deze 19,99 en 24,99 euro kostende maskers waren tot voor kort te koop op de website van Decathlon maar de Franse winkelketen heeft besloten in Frankrijk deze maskers ter beschikking te stellen aan de ziekenhuizen.

Aangezien er een gebrek is aan materiaal zoals beschermende brillen en mondmaskers maar ook beademingsapparatuur en de bijhorende attributen, worden de Easybreath maskers omgebouwd om te helpen bij de beademing van patiënten die met het coronavirus in het ziekenhuis liggen.

Het personeel van de Decathlon winkels in Spanje en ook de logistieke centra werd opgedragen om de snorkelmaskers die het bedrijf op voorraad heeft in Spanje te overhandigen aan de politie, burgerwacht of direct bij de ziekenhuizen. 

Decathlon geeft wel aan dat deze snorkelmaskers absoluut niet ontworpen zijn voor medische doeleinden maar als men in de ziekenhuizen er op dit moment iets aan heeft dan kunnen ze de Easybreath maskers na een kleine ingreep gebruiken om aan te sluiten op beademingsapparatuur.

De Easybreath is volgens de website van Decathlon het eerste snorkelmasker dat het volledige gezicht bedekt en waarmee je onder water kunt zien en ademen zoals aan land! Door het bovenste deel (snorkel) van het masker enigszins aan te passen kun je een geïmproviseerd masker maken voor een beademingsmachine.

Deze aangepaste maskers werden in Italië al door een arts in het Chiari ziekenhuis succesvol getest. Het bedrijf Issinova maakt via de 3D printer techniek de extra hulpstukken die nodig zijn om de snorkelmaskers om te bouwen naar beademingsmaskers, een initiatief dat nu ook in Spanje gestart is. Het masker wordt ook wel Easy-covid-19 genoemd.