Spelers FC Barcelona willen geen salaris inleveren vanwege corona-crisis

Spelers FC Barcelona willen geen salaris inleveren vanwege corona-crisis
Beeld: Twitter

BARCELONA – Vanwege de corona-crisis en een voetbal stop in zowel de Spaanse voetbalcompetitie als de Champions League heeft een van werelds rijkste voetbalclubs FC Barcelona tijdelijk geen inkomsten. Daarom heeft de voorzitter van de Catalaanse club aan de spelers gevraagd om hun salarissen te halveren. Maar dat weigeren Messi, Suarez, de Jong, Piqué en collega’s.

Voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft een voorstel ingediend om de spelerssalarissen fors te verlagen om niet in de rode cijfers te komen tijdens de noodtoestand in Spanje en de verplichte voetbal stop. Maar de spelers hebben daar helemaal geen zin in. Messi, Suarez en de Jong willen best wat geld inleveren om de club te helpen maar zeker niet de helft van hun salaris.

De voorzitter van FC Barcelona wil eigenlijk dat de spelers 70% van hun salaris tijdens de corona-crisis inleveren maar dat is voor de voetballers te veel. Via bepaalde compensaties is het de voorzitter toch gelukt om de financiële schade voor de spelers te beperken zodat dit op zo’n 50% minder salaris komt maar ook dat is niet wat de spelers accepteren.

Eerder werd al aangegeven door de voorzitter Josep Maria Bartomeu dat hij een tijdelijk ontslag moet aanvragen (een ERTE) voor veel werknemers omdat vanwege de corona-crisis en het niet voetballen er geen cent binnenkomt terwijl de club wel elke maand 300 miljoen euro moet betalen. FC Barcelona is geen eigendom van een rijke investeerder en moet het hebben van sponsorinkomsten.

Terwijl de voorzitter van FC Barcelona probeert de vrede te handhaven binnen zijn club heeft hij ook al aangegeven dat de spelers sowieso een minder salaris gaan krijgen, met of zonder akkoord met de spelers. En dat laatste zal zeker niet goed vallen bij Messi en zijn collega’s.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

26
Reageer op dit artikel

16 Comment threads
10 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
klaas

ontslaan die gasten!

Ned

Kun je nu heel moeilijk over doen, maar iedereen blijft toch kijken naar 22 mannen op een grasveld met een balletje. Al wil je iets aan dit soort belachelijke situaties doen moet je niet meer naar het stadion gaan en je tv uitzetten.

harry

Akkoord we blijven ernaar kijken maar dat deden we ook in de jaren toen er nog geen belachelijke bedragen werden betaald voor transfers en lonen aan spelers en als je van een bepaalde sport houd is het logisch dat je ernaar kijkt .En dan is er de vraag van spelers aanbod en lonen die men hiervoor ( en de gekken die dit willen betalen)wil betalen maar in essentie gaat het hier niet om het gaat hier over solidariteit van zij die het financieel zeer breed hebben om iets bij te dragen in noodsituaties zoals die er nu zijn !

Johan V.H.

In wat voor een maatschappij leven we de dag van vandaag… Ik las eens over een voetballer , die 300 000 euro per week (!!!) krijgt. Laat ons zeggen dat hij daar netto 150 000 aan over houd. Een modale mens , moet dus 5 jaren gaan werken , voor wat die voetballer op 1 weekje ontvangt. Die modale mens , zou dus 260 !!! jaar moeten werken voor wat die voetballer op 1 jaartje krijgt.. of 2600 jaar (!!) voor 10 jaartjes Sorry , maar ik vind dit moreel echt niet normaal. Als er dan nu met die verschrikkelijke… Lees verder »

Roland Merlier

Dit is egoïsme ten top! Omdat zij toevallig wat beter tegen een balletje kunnen sjotten dan de modale burger wanen zij zich God. Zij zijn niet meer van deze wereld en hebben geen idee wat een hardwerkende mens moet doen om rond te komen. Zij genieten bovendien nog eens van belastingvoordeel en blijkbaar is het dan nog teveel gevraagd om in tijden van kommer en kwel ook maar één bijdrage of toegeving te doen. Ik vraag mij af waarom hier geen sancties voor bestaan … De hardwerkende burger moet steeds maar inleveren en zij die het zich kunnen veroorloven weigeren… Lees verder »

Patricia

Als ze hun geld dan spenderen aan hulpverlening, kan ik er nog iets bij voorstellen, maar als het hebzucht en eigenbelang, is het schandalig. De medelanders kunnen hun huur niet eens betalen en tijdens de Australien Open leverden de tennissers ook eeb deel in als hulpverlening bij de branden. Jongens ga jullie schamen, als jullie voor egoïsme kiezen.

Eddy

Laat die vuile voetballers vallen als een steen doe je dit niet ben je even slecht als hun.Nooit een cent nog naar die dikke NULLEN

Jozef

Hier komt de ware aard boven van een paar jongens die tegen een balletje trappen en daar miljoenen voor KRIJGEN (ik vermijd het woord verdienen) door hun hebzucht te tonen. Ik was al geen voetbalfan en nu haak ik totaal af van dit financieel graaispelletje. Martine gebruikt nog een zachte uitdrukking met het woord ‘SCHANDE’, voor mij is het schofterig. Fernando mag er dan een aparte en eigen mening over hebben en schakeert zich daarmee tot datzelfde groepje. Deze mannen, want het zijn géén heren, die term is ongepast, met buitenissige bankrekeningen kunnen een voorbeeld nemen aan Bill Gates die… Lees verder »

Iwan

BELACHELIJK van die overbetaalde profs. Ontslag voor de “medewerkers”, omdat salarissen van Euro 2000 p/m niet kunnen worden betaald en dan als een of andere superheld blijven rondlopen op de accommodaties met je miljoenensalaris! Wat is er mis met de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten?!

Pjb

Wat een schande deze verwende jongetjes moeten zich diep schamen

Fernando

Ik ken niemand die 50% van zijn salaris moet inleveren, dus waarom deze spelers wel? Maakt niet uit of ze multimiljonair zijn. Het is allemaal de schuld van de clubs en vooral de banken die megabedragen hebben geleend aan deze clubs. En nu komen ze in de problemen. Jammer dan.

harry

Fernando kent gij niemand die 50% van zijn salaris moet inleveren? Mogelijk zijt ge van de buitenwereld afgesloten maar even ter verduidelijking: miljoenen mensen zijn totaal of gedeeltelijk werkloos en die krijgen nu nog minder dan 50% van hun normale loon!

Philip

Als die miljoenen mensen van te voren was gevraagd of ze 50% van het salaris in wilden leveren hadden ze allemaal nee gezegd, die mensen zijn namelijk gedwongen ontslagen en niet gevraagd. Het feit dat iedereen hier maar vind dat als je marktwaarde hoger ligt en je dus meer verdiend dat je dan ook meer moet inleveren. Als dat op die manier werkt dan vraag ik u allen om nu minimaal een miljoen te doneren, want dat hebben deze mannen ook gedaan, maar dat verkoopt schiinbaar niet en wordt dus amper vermeld. Waarschijnlijk vind u allen nu zoiezo dat het… Lees verder »

harry

Philip vermoed dat ge het verschil in lonen niet kent maar iemand die zoals Messi meer dan 100 miljoen ( ge leest het toch goed hoop ik ?) verdiend per jaar heeft misschien toch “ietsje” meer de mogelijkheid om iets bij te dragen aan de huidige situatie, ook wetende dat door de interesse van een groot deel van de bevolking in het voetbal zijn ” salarisje” betaald word!

Philip

Harry, jij gaat compleet voorbij aan het feit dat deze mensen aanzienlijk meer bijdragen aan de samenleving door belastingen etc als u. Van die 100 miljoen gaan er circa 50 naar de staat. Het feit dat men meer over heeft om een Messi te zien voetballen dan dat u uw werk doet is simpelweg een kwestie van marktwerking. Als u daar niet mee kan leven of het graag anders ziet dan staat een ieder het in een democratie vrij om daar wat aan te doen. Naar alle waarschijnlijkheid heeft u daar geen zin in en legt uw ei liever gemakkelijk… Lees verder »

Monique

Fernando ,wat vind je er van mensen die in tijdelijke werkloosheid staan moeten ook inleveren en die hebben bijlange niet het riante inkomen van deze sukkel voetballers en schaamte hebben zij niet diegen die dit weigeren en schaamte voor jou ook war voor eens mens ben jij ??? IK HOOP DAT JE NOOIT IN DE PROBLEMEN KOM OF ERG ZIEK WORD EN MOET GEHOLPEN WORDEN

Roland Merlier

Als iedereen er over denkt als Fernando gaan we een mooi toekomst tegemoet. Hoe kun je zo kort door de bocht gaan en stekeblind blijven voor datgene waar het ECHT over gaat …

Patrick

Als dit waar zou zijn is dit ronduit schandalig! Die overbetaalde voetballertjes zouden moeten beseffen dat ze een voorbeeldrol te spelen hebben binnen de maatschappij. Als je dan ziet welke fiscale voordelen deze heerschappen genieten en welke kosten er worden gedragen door de maatschappij opdat ze hun activiteiten kunnen uitoefenen (o.a. ordehandhaving), dan mag daar ook iets tegenover staan op een moment dat we zo’n ingrijpende crisis doorstaan.

Philip

Nog nooit gehoord van marktwerking?
Als de maatschappij het niet bereid was te betalen dan gebeurde het niet, en de maatschappij bent u en ik en iedereen hier om u heen die allemaal een grote mond vol hebben over schandalig etc. Zolang we enigzins in een democratie leven en de keuze niet is, betalen of sterven bent toch echt u zelf mede verantwoordelijk. Maar zoals velen hier en op andere fora is het foeteren vanachter een computer een stuk minder vermoeiend als proberen er daadwerkelijk iets aan te doen.

Ingrid

Ik mis bronvermelding, waar deze info vandaan komt. Ik kan het me namelijk niet voorstellen

Monique

beste ingrid dan ben je heel naief

betty

ach ja als je meer dan 300.000 per dag krijg kan je moeilijk wat missen. Maar de andere kant is dat die voetbal clubs het zelf zo gemaakt hebben door onhebbelijke bedragen te geven voor een figuur op 2 benen omdat ze het de tegenstander niet gunnen. Hopelijk gaan bij die clubs de lampen in der schedel aan en keren ze terug naar de werkelijke waarde. Maarja, nu is het ineens huilen na eerst als een god in Frankrijk te hebben geleefd. Let wel, is niet dat zooitje in Barcelona maar ook andere groot betalende

Martine

Dit is in woord te zeggen …SCHANDE…

Theo

Mag leien dat ze net als andere ,,gewone,, mensen in de bijstand komen en dezelfde ontberingen moeten gaan lijden als andere werknemers. Dat zal het relativeringsvermogen ten goede komen van deze over het paard getilde heren.

Rolf kloek

Iedereen levert in dus waarom niet de best betaalde Messi en kornuiten schaam je diep. Mvgr rolf

David

Helemaal mee eens, wat valt me dit tegen van Messi zeg. Ik had hem hoog. Wat maken de spanjaarden mee zeg.
Hierdoor verlies je echt het geloof in het goede van de mens.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.