Spelers FC Barcelona willen geen salaris inleveren vanwege corona-crisis

Spelers FC Barcelona willen geen salaris inleveren vanwege corona-crisis
Beeld: Twitter

Spelers FC Barcelona willen geen salaris inleveren vanwege corona-crisis

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Vanwege de corona-crisis en een voetbal stop in zowel de Spaanse voetbalcompetitie als de Champions League heeft een van werelds rijkste voetbalclubs FC Barcelona tijdelijk geen inkomsten. Daarom heeft de voorzitter van de Catalaanse club aan de spelers gevraagd om hun salarissen te halveren. Maar dat weigeren Messi, Suarez, de Jong, Piqué en collega’s.

Voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft een voorstel ingediend om de spelerssalarissen fors te verlagen om niet in de rode cijfers te komen tijdens de noodtoestand in Spanje en de verplichte voetbal stop. Maar de spelers hebben daar helemaal geen zin in. Messi, Suarez en de Jong willen best wat geld inleveren om de club te helpen maar zeker niet de helft van hun salaris.

De voorzitter van FC Barcelona wil eigenlijk dat de spelers 70% van hun salaris tijdens de corona-crisis inleveren maar dat is voor de voetballers te veel. Via bepaalde compensaties is het de voorzitter toch gelukt om de financiële schade voor de spelers te beperken zodat dit op zo’n 50% minder salaris komt maar ook dat is niet wat de spelers accepteren.

Eerder werd al aangegeven door de voorzitter Josep Maria Bartomeu dat hij een tijdelijk ontslag moet aanvragen (een ERTE) voor veel werknemers omdat vanwege de corona-crisis en het niet voetballen er geen cent binnenkomt terwijl de club wel elke maand 300 miljoen euro moet betalen. FC Barcelona is geen eigendom van een rijke investeerder en moet het hebben van sponsorinkomsten.

Terwijl de voorzitter van FC Barcelona probeert de vrede te handhaven binnen zijn club heeft hij ook al aangegeven dat de spelers sowieso een minder salaris gaan krijgen, met of zonder akkoord met de spelers. En dat laatste zal zeker niet goed vallen bij Messi en zijn collega’s.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.