‘Earth Hour’ met 400 gemeenten in Spanje die meedoen

'Earth Hour' met 485 gemeenten in Spanje die dit jaar meedoen
Beeld: Freepik

‘Earth Hour’ met 400 gemeenten in Spanje die meedoen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Er zijn inmiddels meer dan 450 steden en dorpen in Spanje die zich hebben opgegeven bij het initiatief van WWF om op zaterdag 27 maart (2021) gedurende 60 minuten de lichten uit te doen. Zo zullen er belangrijke monumenten in het land een uur lang niet verlicht zijn en zullen gemeentehuizen in het donker gehuld worden. Dit jaar zullen er ook weer complete dorpen onverlicht zijn gedurende een uur tijdens de ‘Hora del Planeta’. Het is een speciaal jaar want de hele wereld is opnieuw (of nog steeds) verwikkeld in de corona-crisis en dus wordt gevraagd om in de huishoudens ook alle lichten uit te doen.

Dit jaar wordt alweer de 14e editie gevierd van Earth Hour of in het Spaans ‘La hora del Planeta’. Het is echter in Spanje en op veel plaatsen op deze wereld een speciale dag want de Spanjaarden wordt gevraagd zoveel mogelijk binnenshuis blijven. Daarom wordt dit jaar aan de families gevraagd om mee te doen door tussen 20.30 en 21.30 uur alle lichten uit te doen in huis en met de zaklantaarn op de smartphone aan mee te doen.

Op zaterdag 27 maart (2021) zal het licht uitgaan op de hele wereld tussen 20.30 en 21.30 uur in het kader van Earth Hour (Hora del Planeta), een idee van het Wereld Natuur Fonds (WWF). Ook bekende monumenten in Spanje zullen aan de actie deelnemen zoals in de steden van Madrid en Barcelona waar op zaterdagavond gedurende een uur de verlichting van monumenten als de Sagrada Familia of de Plaza Cibeles een uur uitgaan.

Ook het Palacio Real in de Spaanse hoofdstad zal de lichten gedurende 60 minuten uit doen net zoals het Guggenheim museum in Bilbao, de Romeinse muur rondom Avila, de Mezquita in Cordoba, het Alhambra in Granada, het Escorial, de Giralda in Sevilla, het Aquaduct in Segovia, het Palacio de la Música in Valencia, de kathedraal van Palma de Mallorca en nog veel meer.

Geschiedenis

De Earth Hour begon op 31 maart 2007 in Sydney Australië toen twee miljoen personen gedurende een uur de lichten uitdeden om acties te eisen tegen de klimaatveranderingen. Een jaar later waren er 370 steden in 35 landen die meededen aan de actie van WWF met een aantal tussen de 50 en 100 miljoen mensen op de wereld die in 2008 de lichten uitdeden.

Dit jaar verwacht men dat meer dan 10.000 steden in 200 landen ruim 17.000 monumenten en gebouwen onverlicht laten en dat er miljoenen mensen het initiatief van het Wereld Natuur Fonds steunen.

Redactie

Net zoals elk jaar zal ook de redactie van SpanjeVandaag, SpanjeTopTien, SpanjeWeetjes en WikiSpanje de lichten uit doen en de stoppen omdraaien gedurende dat ene uur op zaterdagavond. Mooi moment om een lange wandeling te maken met de honden of een boek bij kaarslicht te lezen want het wifi doet het ook niet 😉

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.