menu: rubrieken, zoeken & meer

Gevaccineerde inwoners van de Valencia regio kunnen een vaccinatiebewijs downloaden

Gevaccineerde inwoners van de Valencia regio kunnen een vaccinatiebewijs downloaden
Beeld: Voorbeeldfoto / Freepik

Gevaccineerde inwoners van de Valencia regio kunnen een vaccinatiebewijs downloaden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De inwoners van de autonome regio Valencia (dus inwoners van de provincies Valencia, Alicante en Castellón) kunnen via de website van de regionale gezondheidsdiensten een vaccinatiebewijs downloaden door de persoonsgegevens in te vullen. Landelijk gezien is er in Spanje nog niets goed geregeld wat betreft de ‘justificante vacunal’ mede omdat dit de verantwoordelijk is van de regionale overheden.

Woon jij in de autonome regio Valencia , in de provincies Alicante, Valencia of Castellón en heb je de corona-vaccinatie reeds ontvangen, dan kun je vanaf nu via deze website een vaccinatiebewijs (justificante vacunal) downloaden als je de twee dosissen hebt ontvangen.

De regionale gezondheidsdienst herinnert eraan dat het slechts om een informatief vaccinatiebewijs gaat en dus ‘un justificante de carácter puramente informativo’ is.

Om dat vaccinatiebewijs te downloaden moet je het volgende doen:

Ga naar de website van de Conselleria de Sanidad Universal y Salud Pública: KLIK HIER.

KLIK dan op het blokje met de tekst ‘Justificant vacunal Covid-19 Comunitat Valenciana’.

Eenmaal op DEZE pagina moet je persoonsgegevens invullen zoals het: SIP-nummer, geboortedatum, de datum dat de SIP-kaart is uitgegeven (als deze kaart een uitgiftedatum heeft) en de beveiligings/spamcontrole code invoeren en dan te klikken op VALIDAR.

Als je dat correct hebt gedaan zal een downloadbaar vaccinatiebewijs verschijnen.

LET OP: het feit dat je dit vaccinatiebewijs kunt downloaden wil niet zeggen dat je de voor iedereen geldende corona-maatregelen niet meer hoeft na te leven. Dat betekent dat het dragen van een mondkapje en de anderhalve meter afstand nog steeds verplicht is. 

Verder houdt het hebben van een vaccinatiebewijs niet in dat je geen PCR-test of antigeensneltest meer hoeft te hebben als je gaat reizen. Het Valenciaanse vaccinatiebewijs zal ook niet zomaar als geldig gezien worden in bv. Nederland of België.

Beeld: Screenshot