Spaanse smartphone app om de tijd dat je een mondkapje draagt te controleren

Spaanse smartphone app om de tijd dat je een mondkapje draagt te controleren
Beeld: mascarilla app

Spaanse smartphone app om de tijd dat je een mondkapje draagt te controleren

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Spaanse Ministerie van Consumptie heeft een speciale smartphone app voor zowel Android als iOS gelanceerd met de naam Mascarilla Intelligente. Het is een app die de tijd bijhoudt dat je een wegwerp mondkapje draagt en aangeeft wanneer je van mondkapje moet veranderen of moet wassen in het geval van wasbare mondkapjes.

Met de smartphone app Mascarilla Intelligente kun je controleren en bijhouden hoe lang je een wegwerp mondkapje (mascarilla desechable) hebt gedragen. Daarnaast kun je ook bijhouden hoe vaak je een mondkapje dat wasbaar (mascarilla lavable) is hebt gewassen en wanneer het tijd is om deze te vervangen voor een nieuw mondkapje.

Het dragen van een mondkapje (mascarilla) is overal in Spanje verplicht, ook wanneer de anderhalve meter social distance gehandhaafd kan worden. Het probleem met de mondkapjes is echter dat deze vaak niet goed gebruikt worden en dan gevaarlijker en besmettelijker kunnen zijn dan bij goed (of zelfs geen) gebruik.

Aangezien het kopen van mondkapjes een dure aangelegenheid is willen mensen zo lang mogelijk een mondkapje blijven gebruiken. Het probleem is dat de meeste mondkapjes een beperkte tijd hebben dat ze effectief zijn en beschermend werken. End at is erg belangrijk om bij te houden maar is ook erg lastig.

Om de tijd bij te houden dat je een mondkapje hebt gedragen en omdat proces makkelijker te maken heeft het Ministerio de Consumo een smartphone app gelanceerd die gratis te downloaden en gebruiken is.

Wanneer je de app hebt geïnstalleerd kun je kiezen uit de mondkapjes die je gebruikt en deze activeren wanneer je deze gaat gebruiken en de app de tijd gaat bijhouden. Vergeet dan niet elke keer de teller te stoppen of te activeren wanneer je het mondkapje afzet en weer op zet.

Download de smartphone app voor Android telefoons HIER en download de app voor iOS telefoons HIER. Het kan voorkomen dat de app alleen te downloaden is in Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.