skip to Main Content

12.500 automobilisten rijden zonder punten in provincie Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Else Beekman) In de provincie Málaga blijken zo’n 12.500 automobilisten rond te rijden, zonder besef van het feit dat ze alle punten van hun rijbewijs hebben verspeeld. Volgens een onderzoek van de vereniging Europese Automobilisten (AEA) komt 40% van alle bekeuringen in heel Spanje nooit aan bij degene die de overtreding maakte.

Een gevolg hiervan is dat veel mensen niet weten dat ze al hun punten kwijt zijn. Door gewoon door te blijven rijden begaan ze ook nog een strafbaar delict. Wordt iemand in deze situatie aangehouden, dan wordt onmiddellijk het rijbewijs ingenomen en kan niet verder gereden worden.

Verkeersdienst

Volgens de president van de AEA, Mario Arnaldo, ligt de oorzaak van dit probleem voornamelijk bij de Spaanse Verkeersdienst DGT die belast is met het versturen en registreren van alle verkeersboetes. De staat liep volgens schattingen op deze manier tussen 2008 en 2010 al bijna 80 miljoen euro mis.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend