skip to Main Content

Bultrug gezien voor kust Sagunto

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SAGUNTO – (Else Beekman) Voor de kust van het Sagunto is een bultrug (Megaptera novaeangliae) gesignaleerd. Naast deze buitengewone gebeurtenis werden ook 6 gewone vinvissen (Balaenoptera physalus) gespot.

Een visser wist technici van het Valenciaanse l’Oceanogràfic te waarschuwen, nadat hij de bultrug zag zwemmen op 8 mijl uit de kust. Onmiddellijk werd het protocol geactiveerd dat moet voorkomen dat walvissen en dolfijnen stranden.

Onderzoekers zagen bevestigden de aanwezigheid van een bultrug en constateerden dat het dier zich normaal gedroeg. Op 3 mijl van de bultrug werd een gewone vinvis gezien en verderop werden er nog 5 ontdekt. Alle dieren vertoonden gezond gedrag.

De melding van een bultrug is zeer zeldzaam. In de laatste 200 jaar werd slechts 15 maal een bultrug in de hele Middellandse Zee gezien. In Spanje zijn bultruggen gezien rond de Balearen, Catalonië,, Málaga en de baai van Algeciras.

Zeldzaam

In de zomer van 2010 werden 2 bultruggen gesignaleerd in het zeereservaat Cabo de San Antonio in Denia. De bultrug is een beschermde diersoort die in alle oceanen voorkomt. Dat er één wordt gezien in de Middellandse Zee is echter zeldzaam.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend