skip to Main Content

Catalaans boekenfeest groot succes

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Else Beekman) Tienduizenden mensen in Catalonië hebben afgelopen zaterdag boeken gekocht ter gelegenheid van het boekenfeest op zaterdag 23 april. Ondanks slechte voorspellingen van de boekensector vanwege het feit dat Sant Jordi en Paaszaterdag beide op 23 april vielen, waren de resultaten veel beter dan verwacht.

Op ‘El Dia de San Jordi’ is het een traditie dat mannen hun geliefde een roos geven en vrouwen hun partner verrassen met een boek.

Voor uitgevers en boekhandels vormen activiteiten op en rond deze dag de belangijkste van het hele jaar op de boekenbeurs in Madrid en de periode rond kerst na. De Spaanse schrijfster Almudena Grandes noemde deze Sant Jordi zelfs ‘de beste Sant Jordi in mijn hele leven’.

Naast het feit dat het niet regende vormde de toestroom van vele nationale en internationale toeristen ook een bron van extra klanten. Ook bleven meer Catalanen als gevolg van de crisis thuis, waardoor ze vrij waren om een van de vele boekenmarkten te bezoeken.

Bestsellers

De meest verkochte fictie-boeken waren: Albert Espinosa met ‘Si tú me dices ven lo dejo todo… pero dime ven’, gevolgd door Javier Marías met ‘Los enamoramientos’ en Ramon Solsona met ‘L’home de la maleta’.

Het bestverkochte non-fictieboek was het politieke essay ‘Time for Outrage’ van de 93-jarige Stéphane Hessel, gevolgd door de populair wetenschappelijke auteur Eduard Punset met zijn ‘Punset’s Excusas para no pensar’.

Dure rozen

In afwachting van de officiële cijfers denken boekverkopers en distributeurs een totale omzet te hebben behaald van 19 miljoen euro. Rozenverkopers deden het dit jaar een stuk minder goed. Er waren minder stands en rozen kostten soms meer dan 3 euro per stuk.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend