skip to Main Content

CHAMPIONS LEAGUE: El Clásico III, Real Madrid-FC Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – (Redactie) Krijgt er iemand genoeg van wedstrijden tussen Real Madrid en Barcelona? Woensdagavond staat deel III van El Clásico deze maand op het programma, nu in de Champions League. Real Madrid won vorige week nog de Copa del Rey tijdens de tweede El Clásico en het eerste competitieduel tussen beide voetbalgrootmachten eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Barcelona speelt al een heel seizoen op hoog niveau en de landstitel in Spanje kan hen amper nog ontsnappen. Daarmee is de sterrenploeg uit Catalunya echter niet tevreden, want de Champions League is het hoogste goed, zeker als ze die van Real Madrid kunnen winnen. Barça moet het echter wel zonder Iniesta doen, iemand die de ploeg zeker zal gaan missen. Waarschijnlijk zal de Nederlandse Afellay zijn plaats innemen.

De Madrilenen weten na het behalen van de Copa del Rey titel dat Barça (toch) geklopt kan worden. In de competitie eindigde de wedstrijd deze maand op een 1-1 gelijkspel. In de finale van de beker werd met 1-0 gewonnen dankzij een doelpunt van Cristiano Ronaldo. Neemt de wereldploeg van Pep Guardiola vanavond revanche?

De strijd in de Spaanse pers is inmiddels begonnen nadat Guardiola zichzelf probeert te verdedigen tegen de aanvallende Mourinho en de Portugees ditzelfde doet tegen de opmerkingen van Guardiola. Uiteraard hoort dit ook bij het voetbal maar misschien is ook voor de trainers vier klassiekers teveel van het goeie.

Hoe dan ook, woensdagavond zal het weer een spannende wedstrijd worden met een belangrijke titel op het spel, veel belangrijker dan de Copa del Rey en de landstitel. Wie gaat er volgens jullie winnen????

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend