skip to Main Content

CHAMPIONS: Real Madrid – FC Barcelona, tweemaal Messi

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – (Redactie) Lionel Messi heeft tweemaal gescoord voor zijn team FC Barcelona en praktisch een finaleplaats voor de Catalaanse topclub geregeld. In de wedstrijd tussen Real Madrid en FC Barcelona waren zoals traditie bij El Clásico veel problemen. Zo werd Pepe na een harde overtreding met rood van het veld gestuurd en moest ook trainer Mourinho de wedstrijd verder bekijken vanaf de tribune.

Tot de laatste twintig minuten slaagden de Catalanen er niet in de witte muur van Real te slechten. Coach José Mourinho had na de gewonnen bekerfinale van vorige week tegen Barcelona gekozen voor dezelfde speelwijze. Real concentreerde zich op verdedigen en loerde op de counter.

Die instelling zorgde voor een soort impasse op het veld in stadion Santiago Bernabeu. Het bleef bij kleine kansen aan beide kanten. Barcelona probeerde met veel balbezit in de buurt van Real-doelman Iker Casillas te komen, maar stuitte telkens op het blok van Real voor de verdediging met Pepe, Xabi Alonso en Lassana Diara.

De grootste opwinding werd veroorzaakt door opstootjes. De spelers ruzieden verscheidene keren met elkaar en scheidsrechter Wolfgang Stark wist zich af en toe geen raad.

Zelfs in de rust moest de Duitser optreden. Reservedoelman José Pinto (Barcelona) misdroeg zich bij de gang naar de catacomben en kreeg rood.

Real met tien man

Een rode kaart voor Real brak de wedstrijd min of meer open. Pepe werd na ruim een uur van het veld gestuurd na hard doorgaan op Daniel Alves. Mourinho kon zijn woede niet inhouden en werd zelf naar de tribune verwezen.

Vanaf die plek zag de Portugees dat zijn ploeg de controle over de wedstrijd verloor. Een kwartier later werd het 0-1 na de goede actie van Afellay en het intikken van Messi. In de slotfase deed de Argentijn het zelf. Na een prachtige solo passeerde hij Casillas met het rechterbeen.

Het betekent dat de finale van 28 mei op Wembley waarschijnlijk zal gaan tussen Barcelona en Manchester United. De Engelsen wonnen dinsdag met dezelfde cijfers bij Schalke 04.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend