skip to Main Content

Oranjefeest in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Koninginnedag wordt dit jaar ook weer gevierd in Spanje. De organisatie Holland Promotions pakt, in samenwerking met het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBTC), uit in Madrid. Op het Plaza del Carmen, in het hartje van de Spaanse hoofdstad, zal als afsluiter van de ‘Semana Naranja’ (Oranje Week) een grote vrijmarkt, inclusief poffertjes, stroopwafels en klompen plaatsvinden.

Deze trend is overgewaaid uit Londen, waar dit jaar 70.000 mensen ter ere van onze Koningin bijeen kwamen op het Trafalgar Square. Het is de bedoeling dat deze traditie ook wordt doorgevoerd in de Spaanse hoofdstad. Dit jaar worden zo’n 5.000 bezoekers verwacht. Poffertjes, stroopwafels, klompen en een echte Nederlandse vrijmarkt brengen Holland naar de Spanjaarden.

Andere steden in Spanje

Nu zal aanstaande Koninginnedag niet allen Madrid Oranje gekleurd zijn maar zullen er activiteiten in diverse andere steden en dorpen plaatsvinden in Spanje. Onder andere in de populaire plaatsen aan de Costa’s en in steden als Barcelona en Valencia zullen feesten plaatsvinden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend