skip to Main Content
Wat gaat er nu gebeuren met de 490 iPad Air 2 tablets van de Spaanse parlementsleden

Wat gaat er nu gebeuren met de 490 iPad Air 2 tablets van de Spaanse parlementsleden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ipadair1aMADRID – Nu het zeker is dat het Spaanse parlement vanaf 2 mei ontbonden zal worden rijst de vraag wat er gaat gebeuren met de 490 gloednieuwe iPad Air 2 tablets die eind januari door het parlement voor haar leden werden gekocht. De vorige iPad modellen konden voor 50 euro gekocht worden door de parlementsleden terwijl de iPhones gratis werden weggeven. Dit keer is het echter onzeker of de iPads verkocht worden of dat ze in het parlement blijven wachten op de volgende leden.

De Spaanse regering kocht eind januari voor 372.032 euro 490 iPad Air 2 toestellen voor de nieuwe parlementsleden. Deze toestellen waren als vervanging bedoeld voor de oude iPad 2 die de vorige parlementsleden nog hadden. Op 27 oktober 2015 werd besloten dat het volgende parlement nieuwe tablets zou krijgen, iets wat dus eind januari realiteit werd.

Op 27 oktober werd besloten dat de parlementsleden de oude iPhones gratis mee naar huis mochten nemen maar dat de iPad 2 tablets een kostprijs zouden hebben van slechts 50 euro. Geïnteresseerden moesten dan voor 16 januari het geld overhandigen waarna men de nieuwe iPad modellen kon kopen.

Dit parlement, wat komende maandag 2 mei ontbonden wordt omdat er geen regering gevormd kan worden en er nieuwe verkiezingen komen in juni, heeft dus nieuwe iPad Air 2 modellen ontvangen maar daar amper gebruik van gemaakt. Daarom rijst dus nu ook de vraag, wat gaat men doen met deze iPad tablets.

Als de huidige parlementsleden de nieuwe iPad Air 2 tablets willen behouden dan zouden ze minstens 400 euro neer moeten leggen aangezien dat ongeveer de marktwaarde is voor een tweedehands tablet met soortgelijke karakteristieken. De uiteindelijke beslissing zal de voorzitter van het parlement, Patxi Lopez, moeten nemen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken