skip to Main Content
Drie bergwandelaars om het leven gekomen in de Picos de Europa

Drie bergwandelaars om het leven gekomen in de Picos de Europa

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SANTANDER – Afgelopen weekend zijn de lichamen gevonden van de drie bergwandelaars/klimmers uit Zamora die al dagenlang vermist werden in de bergen van de Picos de Europa in de deelstaat Cantabrië. Het gaat om de ervaren wandelaars Daniel Camarzana (21), Rubén González (19) en Fernando Casquero (46). Vanwege het slechte weer hebben de reddingsmedewerkers de lichamen van het drietal nog niet kunnen redden.

De drie wandelaars/klimmers werden gevonden in een zeer moeilijk toegankelijk gebied in de gemeente Potes in de deelstaat Cantabrië. De mannen waren lid van de Asociación Montañera Zamorana waarvan de 46-jarige Fernando Casquero de ex voorzitter was. Ook de jonge Rubén en Daniel hadden al jaren ervaring met het wandelen en klimmen in moeilijk en bergachtig terrein.

Nadat elk signaal van de mannen was verdwenen werd een grote zoekactie op touw gezet waarbij men uiteindelijk het afgelopen weekend de lichamen van de wandelaars aantrof. Mede vanwege het feit dat het weer flink is verslechterd en de sneeuw en mist ervoor zorgen dat de lichamen niet gered konden worden, zijn de specialisten van de Grupo Rescate e Intervención en Montaña (GREIM) van de Guardia Civil nog steeds bezig met de redding die keer op keer uitgesteld dient te worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. De drie slachtoffers waren geen wandelaars, maar ervaren klimmers. Ze probeerden (met volledige uitrusting, touwen e.d.) de route El Jiso (Jisu) aan de Pico Pozan te beklimmen, een van de langste klimroutes in het oostelijk deel van de Picos de Europa.
    Rinke Bok, Cangas de Onis

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken