skip to Main Content
Aardbeving van 4,2 op Richter schaal gevoeld langs de Costa del Sol
Europa Press

Aardbeving van 4,2 op Richter schaal gevoeld langs de Costa del Sol

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Europa Press

MÁLAGA – Een aardbeving van 4,2 op de schaal van Richter die donderdagmiddag om 13.13 uur plaatsvond in de gemeente Gaucín in de provincie Málaga, werd door duizenden mensen gevoeld in de omliggende gemeenten. Ondanks het tijdstip en de kracht van de beving zijn er ernstige geen meldingen binnengekomen van schade aan gebouwen of wegen en zijn er geen gewonden. Wel moest er vanwege de beving een schoolgebouw ontruimd worden.

Deze nieuwe aardbeving in het zuiden van Spanje vond op zo’n 12 kilometer onder de aardoppervlakte plaats nabij de gemeente Gaucín. De beving werd echter op veel meer plaatsen gevoeld door de inwoners van o.a. de gemeenten Cortes de la Frontera, Estepona, Marbella, Algatocín, Manilva, Jubrique, Benahavís, Alpandeire, Benaoján, Jimera de Líbar en Igualeja in de provincie Málaga en Jimena de la Frontera, Ubrique en Benaocaz in de provincie Cádiz.

Vanwege de aardbeving werd een school in de gemeente Algatocin ontruimd en moesten alle aanwezige leerlingen naar buiten als onderdeel van het actieplan bij aardbevingen. Volgens de directeur van de school mochten alle kinderen na de beving naar huis want het dak was beschadigd als gevolg van de beving.

In heel Spanje komen gedurende het hele jaar veel aardbevingen voor die normaal gesproken niet boven de 2 of 3 op de schaal van Richter uit komen en vaak niet noemenswaardig zijn. Ook in het zuiden van Spanje is het onder de aardbodem zeer actief met bevingen en er vinden hier dan ook regelmatig kleinere en soms wat grotere aardbevingen plaats, meestal met geen enkel gevolg waarbij deze aardbevingen vaak niet gevoeld worden door de inwoners.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken