skip to Main Content
Gebouw ingestort in drukke winkelstraat in de Catalaanse stad Reus
Diari de Tarragona

Gebouw ingestort in drukke winkelstraat in de Catalaanse stad Reus

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Diari de Tarragona

TARRAGONA – Vrijdagmiddag rond 17.30 uur is een winkelgebouw ingestort in een van de drukste winkelstraten van de Catalaanse stad Reus, niet ver weg van de kustplaatsen Salou, La Pineda en Cambrils aan de Costa Dorada. Op het moment van het instorten was er niemand meer in het gebouw waar werkzaamheden worden uitgevoerd. Daarnaast raakte er niemand op straat gewond maar zat de schrik bij de mensen er wel goed in.

Het voorval deed zich voor om 17.27 uur in de Calle Monterols in hartje centrum van de stad Reus. Het ingestorte gebouw in kwestie is een winkel gelegen op nummer 30 op de begane grond van het merk Pull & Bear met daarboven opslagruimte. De winkel is echter gesloten vanwege werkzaamheden en wonder boven wonder waren de arbeiders niet meer in het gebouw aanwezig aangezien zij 60 minuten voor het instorten hun werkdag erop hadden zitten.

Vanwege het instorten werd de gehele winkelstraat afgesloten, werden alle aanwezigen, zowel het winkelend publiek alsook de verkopers in de winkels geëvacueerd en werden alle gebouwen in deze winkelstraat ontruimd of moesten de medewerkers in gesloten winkels blijven. Daarna kwamen de brandweerwagens, politie en ambulances de straat inrijden en begon men met de werkzaamheden.

Op het moment van instorten waren de winkels net weer open gegaan na de siesta waardoor er dus aardig wat mensen aan het winkelen waren. De schrik zat er bij deze mensen dan ook flink in, net zoals bij de mensen die op het moment van instorten aan het werk waren in deze straat. Volgens de eerste berichten in de krant Diari de Tarragona raakte er echter niemand gewond.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
 1. Hmm, goede bouwvakkers? Het verwonderd me om in aanbouw zijnde nieuwbouw ze te zien zonder helm, op 7 hoog op het dak te lopen zonder veiligheidslijn etc. Het is verplicht maar ze doen het niet, domme ….. En natuurlijk geen enkele handhaving anders zou met de hoge boetes het snel over zijn.
  En nee, het is nog niet warm, zo tussen 13 en max 22 graden.

 2. Calle Monterols nummer 30.
  Het is een gebouw met drie verdiepingen en een kelder, dat tot voor kort een kledingwinkel had. De bovenste verdiepingen waren onbewoond en de werken die daar werden uitgevoerd, zouden volgens de eerste informatie alleen op de gelijkvloers zijn van de oude winkel. Het pand achter de gevel is gedeeltelijk ingestort. De derde verdieping van dit pand is niet ingestort.
  Calle Monterols is een drukke winkelstraat. Dat er geen gekwetsten zijn is waarschijnlijk te danken aan de gevel die bleef staan.
  De arbeiders hadden die dag één uur voor het ongeluk het werk reeds beëindigd. Een andere versie is dat de drie werknemers gisteren niet werkten en daarom was er de hele dag niemand binnen.
  De straat werd afgespannen wegens mogelijk instortingsgevaar.

  Tja, oude huizen. Daar kan zoveel fout lopen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken