skip to Main Content
Veel verkeer op de Spaanse wegen vanwege de “puente de mayo” vrije dagen
El Español

Veel verkeer op de Spaanse wegen vanwege de “puente de mayo” vrije dagen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

El Español

MADRID – Vanaf vandaag vrijdag 27 april tot en met dinsdag 1 mei zal er veel verkeer te vinden zijn op de Spaanse wegen vanwege de zogenaamde “puente de mayo”. Deze valt samen met de nationale feestdag (en vrije werkdag) 1 mei aanstaande dinsdag waardoor veel mensen ook de maandag vrij nemen om zo een lang weekend vrij te hebben en richting de zee te trekken.

De Spaanse verkeersdienst DGT verwacht tussen vrijdag 15 uur en dinsdag 24 uur tenminste 7,4 miljoen verkeersbewegingen op de Spaanse wegen waarbij vooral deze snelwegen en plattelandswegen richting de populaire kustplaatsen extra belast zullen zijn. Om het verkeer in goede banen te leiden worden er duizenden agenten van de Guardia Civil ingezet en wordt er vanuit de lucht gecontroleerd met diverse helikopters en nieuw dit jaar ook met speciale drones.

In de Comunidad de Madrid zal de puente de mayo langer doorgaan aangezien op woensdag 2 mei een feestdag is om de opstand van 2 de mayo in 1808 tegen de troepen van Napoleon te herdenken. De drukste tijden op de Spaanse wegen zullen zijn op vrijdag 27 april tussen 16 en 22 uur en op zaterdag 28 april tussen 9 en 14 uur. De drukte op de Spaanse wegen op 1 en 2 mei is verder verspreid vanwege de twee verschillende vrije dagen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Wij zijn blij dat we jullie via een kennis ontvangen. Wij komen in totaal al plm. 40 jaar in Spanje, de Costa Daurade en hopen nog vele jaren erbij ! Graag ook doorgeven aan een vriend van ons die ook al heel veel jaar in Spanje komt. Fijn om via jullie op de hoogte te blijven van het wel en wee van Spanje. Hasta luego !

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken