menu: rubrieken, zoeken & meer

Aanpassing corona-maatregelen Murcia regio met latere avondklok vanaf 28 april

Aanpassing corona-maatregelen Murcia regio met latere avondklok vanaf 28 april
Beeld: 123rf (aangepast)

Aanpassing corona-maatregelen Murcia regio met latere avondklok vanaf 28 april

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – De regionale overheid van de autonome regio Murcia heeft maandag de regionale corona-maatregelen iets aangepast. Het meest opvallende is dat de avondklok met één uur verkort wordt en dat deze vanaf woensdag 28 april in plaats van 23 om 00 uur ingaat en duurt tot 6 uur ‘s morgens. In de Murcia regio wordt voor het eerst gesproken over de ‘nueva normalidad’ fase.

Een andere aanpassing van de regionale corona-maatregelen in de Murcia regio is dat het maximum aantal aanwezigen bij festiviteiten (bruiloft, communie, etc.) in de buitenlucht is verruimd naar 100 personen aan tafels van max. 6 personen. Binnen blijft dit echter ongewijzigd en is het max. 30 personen.

Vanaf woensdag 28 april 00 uur is het nog steeds toegestaan om met max. 6 in plaats van max. 4 personen in het exterieur bijeen te komen zoals op een terras en blijft de groepsgrootte max. 4 personen in het interieur of thuis.

De autonome regio blijft op slot met een regionale lockdown wat betekent dat niemand de Murcia regio in of uit mag reizen tenzij er sprake is van een van de uitzonderingen.

Wat betreft de horeca mag deze open met een capaciteit van 30% in het interieur en 100% in het exterieur (terrassen). Het blijft verboden aan de bar iets te nuttigen. Max. aantal personen aan een tafel is 6 personen in het exterieur en max. 4 personen in het interieur.

Het gebruik van een mondkapje is net zoals in praktisch overal in Spanje ook in de horeca verplicht op het moment dat men niets nuttigt. Het mondkapje is ook altijd verplicht op straat, in de openbare ruimte zoals binnen als buiten, ook als de 1,5 meter gehandhaafd kan worden.

Het mondkapje moet ook in een privé voertuig gebruikt worden als er passagiers zijn die niet bij de groep samenwonenden horen. In het openbaar vervoer is het dragen van een mondkapje altijd verplicht.

Winkels, winkelcentra, bioscopen en theaters mogen open met een capaciteit van max. 75%.

LET OP: Bovenstaande nieuwe corona-maatregelen gelden voor de gemeenten die zich in Fase 1: Alerta Baja bevinden (GROENE KLEUR): Alcantarilla, Molina de Segura, Murcia, Abanilla, Mazarrón, Bullas, Jumilla, Santomera, Mula, Archena, Las Torres de Cotillas, Caravaca de la Cruz, Alguazas, Librilla, Cehegín, Totana, Villanueva del Río Segura, Blanca, San Javier, Calasparra, Abarán, Fortuna, Yecla, Los Alcázares, Ojós, Pliego, Albudeite, Moratalla, Ulea, Aledo en Campos del Río.

De gemeenten: Puerto Lumbreras, Ricote, Alhama de Murcia, Lorquí, San Pedro del Pinatar, Cieza, Águilas, Fuente Álamo, Torre Pacheco, Beniel, Lorca, La Unión, Cartagena en Ceutí bevinden zich in Fase 1: Alerta media/baja (BLAUWE KLEUR).