Search
menu
Search

Man met schizofrenie stuurt brief met bebloed mes naar Spaanse minister van Toerisme

Man met schizofrenie stuurt brief met bebloed mes naar Spaanse minister van Toerisme
Beeld: Europa Press

Man met schizofrenie stuurt brief met bebloed mes naar Spaanse minister van Toerisme

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Nadat eerder de Unidos-Podemos partijleider en voormalige vicepremier Pablo Iglesias, de minister van Binnenlandse Zaken Fernando Grande-Marlaska en de algemeen directeur van de Guardia Civil María Gámez enveloppen ontvingen met daarin dreigbrieven en kogelpatronen, werd op maandag bekend dat de minister van Industrie en Toerisme Reyes Maroto een envelop met een brief en een bebloed mes heeft ontvangen.

Het is de zoveelste bedreiging in de Spaanse politiek en terwijl in veel gevallen er geen media aandacht aan wordt geschonken en dit soort bedreigingen stil wordt gehouden, hebben de politici er nu wel voor gekozen om het nieuws van de bedreigingen bekend te maken.

In het geval van de bedreiging aan het adres van Reyes Maroto werd het nieuws meteen door de minister zelf naar buiten gebracht. De politie maakte er werk van en kon enkele uren later al de verdachte vinden die de dreigbrief waarschijnlijk heeft verstuurd. Die zoektocht was niet erg moeilijk omdat de verzender zijn eigen naam en adres als afzender op de envelop had geschreven.

Het gaat volgens de kranten om een inwoner van El Escorial bij wie schizofrenie is vastgesteld. De inhoud van de enveloppe was ook erg vreemd en deze leken geen verband met elkaar te hebben. Maar waarom een mes met wat lijkt op bloed naar de minister van Industrie sturen? De zaak wordt nog onderzocht.

Deze bedreigingen met kogelpatronen en bebloede messen komt juist in een regionale verkiezingscampagne in de Madrid regio waar op 4 mei gestemd wordt maar men weet niet of dat toeval is of niet. Feit is dat met name de bedreiging aan het adres van Unidas-Podemos partijleider en regionale premier kandidaat Pablo Iglesias onderwerp van gesprek is.

Terwijl alle politieke partijen dit soort bedreigingen afkeuren, heeft de extreemrechtse partij VOX ervoor gezorgd dat de kogelpatronen in de verkiezingscampagne zijn beland. VOX twijfelt namelijk aan de echtheid van deze bedreiging en beschuldigd Pablo Iglesias ervan dat hij dit zelf verzonnen heeft. Maar ook het hoofd van de Guardia Civil en de minister van Binnenlandse Zaken hebben kogelpatronen ontvangen.

Ondertussen werd ook bekend dat de Spaanse Post Correos de man die tijdens de controle van de brieven niets heeft opgemerkt ontslagen heeft en onderzocht wordt of er een verband is tussen de brieven en of er een politieke gedachtegang achter zit.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?