Nederlandse aanranding in hartje centrum Madrid

Nederlandse aanranding in hartje centrum Madrid
Beeld: @policiademadrid / X

Nederlandse aanranding in hartje centrum Madrid

In het hart van Madrid, vlak bij de iconische Puerta del Sol, werd een schokkende gebeurtenis gemeld in de vroege ochtenduren van woensdag op donderdag. Twee jonge Aziatische vrouwen riepen luid om hulp terwijl ze het slachtoffer werden van een seksuele aanranding door een 30-jarige Nederlandse man. Dit zorgde niet alleen voor stress, maar leidde ook tot verwondingen bij een agent die de dader probeerde aan te houden.

De radio’s van de politie begonnen te kraken met dringende oproepen om 2 uur ’s nachts. Twee Aziatische meisjes riepen luidkeels om hulp op de Puerta del Sol, terwijl een man hen op gewelddadige wijze seksueel aanrandde. De snelle reactie van de politie zorgde ervoor dat ze de dader op heterdaad betrapten. De man had de meisjes op grove wijze betast en aangeraakt.

De politie wist een 30-jarige Nederlandse man aan te houden, maar deze bood hevig verzet. Hij vocht tegen zijn arrestatie en sloeg zelfs een van de agenten, waardoor deze een lichte schouderblessure opliep. Een andere agent in burger liep een gescheurde trui op door het geweld van de man.

Van de twee slachtoffers was het 19-jarige meisje uit Getafe het hoofddoelwit van de seksuele aanranding. Huilend en bevend vertelde ze de gemeentelijke agenten dat ze zich erg geïntimideerd had gevoeld. Haar 21-jarige vriendin uit Leganés probeerde de man weg te duwen, maar slaagde daar niet in vanwege zijn kracht en gespierde lichaamsbouw.

De Nederlandse verdachte werd gearresteerd op verdenking van seksuele aanranding en geweldpleging tegen ambtenaren in functie. Hij zal naar verwachting voor de rechtbank moeten verschijnen om zich te verantwoorden voor zijn daden.

Ga naar de inhoud