skip to Main Content

Bedrijven rond Puerta del Sol in Madrid dreigen met juridische stappen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) De president van de vereniging van bedrijven en van de Kamer van Koophandel in Madrid hebben het ministerie van Binnenlandse Zaken dringend verzocht actie te ondernemen tegen de illegale kampementen en bijeenkomsten op het belangrijkste plein van de stad.

‘Wordt er geen actie ondernomen, dan zien we ons genoodzaakt de normale juridische stappen te ondernemen om een definitief einde te maken aan de bezetting van Puerta del Sol’, aldus Arturo Fernández.

Terwijl in andere steden wel actie wordt ondernomen, gebeurt er in Madrid helemaal niets. ‘De bedrijven in het centrum van de stad kunnen het niet langer aan en hun situatie is onhoudbaar’.

Volgens Fernandez is het vreemd dat de Spaanse overheid zich kennelijk niet geroepen voelt zich aan de wet te houden. Kamperen op openbare pleinen is simpelweg verboden.

‘Niet alleen de bedrijven lijden onder de huidige situatie, maar ook belangrijke sectoren voor het prestige van ons land en hoofdstad, zoals het toerisme zien met lede ogen aan hoe steeds meer reserveringen voor het komende weekend in Madrid worden geannuleerd’, aldus Fernández.

De op 15 mei begonnen demonstraties van grote groepen Spaanse jongeren die meer democratie, werk en een einde aan de corruptie binnen de overheid eisen, duren nog steeds voort.

Bloemen

Vanochtend was er opnieuw een oproep via Facebook van de beweging Democracia Real Ya aan alle 15M-demronstranten om zich vanavond om 19 uur te verzamelen uit protest tegen het ruwe optreden van de politie tegen demonstranten in Barcelona.

Om aan te geven dat het om een vreedzame bijeenkomst gaat, dienen alle demonstranten bloemen mee te nemen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend