skip to Main Content

Benidorm verwijdert 1.200 kilo kwallen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – (Else Beekman) Strandgangers kunnen sinds vanochtend weer pootje baden of zwemmen in de zee langs de stranden van Benidorm. De gemeente heeft sinds dinsdag met man en macht gewerkt om in totaal zo’n 1.200 kilo kwallen te verwijderen, zo vertelde de wethouder Milieu en stranden, Mariola Fluviá. Begin deze week dwong de komst van honderden kwallen de gemeente om de rode vlag met zwemverbod te plaatsen.

Mensen zullen nog steeds wel enkele kwallen kunnen tegenkomen, maar de grootste groepen zijn verdwenen. De kwallen zijn giftig en wie in aanraking komt met de tentakels kan enkele dagen flinke last hebben van huidirritaties.

Toeristen spraken er schande van en veel bezoekers van het strand gaven aan erg bang te zijn voor de weekdieren.

Kwallenbeten

Volgens Fluviá zijn de steken wel goed te behandelen en hij adviseert iedereen die in aanraking met een kwal is gekomen, dan ook zich naar een van de hulpposten te spoeden. Hier worden kwallenbeten behandeld om de schade zoveel mogelijk te beperken.

De kwallenplaag lijkt zich vooralsnog  richting het zuiden van de provincie Alicante te bewegen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend