skip to Main Content

Día de las Fuerzas Armadas in Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Redactie) Dit weekend van 27 tot en met 29 mei zal de stad Málaga worden overgenomen door het Spaanse leger, niet omdat er problemen zijn maar vanwege de festiviteiten rondom de Día de las Fuerzas Armadas, oftewel de dag van het Spaanse leger. Bij deze activiteiten zijn er naast honderden militairen tientallen vliegtuigen en helikopters en militaire voertuigen, ook belangrijke personen aanwezig zoals de minister van Defensie Carme Chacón en de Koning van Spanje, Juan Carlos, zeg maar de baas van het hele leger.

De dag van de krijgsmacht oftewel het Spaanse leger wordt dit jaar in Málaga gevierd en zal ervoor zorgen dat er duizenden mensen naar de stad komen om de parades te bekijken of de voertuigen en militairen van dichtbij te zien. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten gepland waaronder een concert wat vanwege de 15M beweging verplaatst moest worden naar de Plaza de Toros.

Op vrijdag 27 mei begon het hele festijn waarbij men op de Muelle 4 in de haven diverse militaire voertuigen neergezet die van dichtbij bekeken konden worden. Later die avond was er een militair concert in de Plaza de Toros. Op zaterdag 28 mei kan men nog steeds de militaire voertuigen bekijken op de Muelle 4 in de haven (van 10 tot 20 uur) en zullen verschillende militaire harmonieën vanaf de Plaza de la Marina een tour houden en hun muziek ten gehore brengen. Tevens vindt er op het Playa de la Malagueta een voorstelling plaats van de marine waarbij militairen zullen landen op het strand.

Het hoogtepunt vindt echter plaats op zondag 29 mei waarbij de Desfile Militar de hoofd tractie zal zijn. Deze begint rond het middaguur vanaf de Plaza del General Torrijos. Bij deze paradetocht zullen tientallen voertuigen, honderden militairen en Guardia Civil agenten en diverse vliegtuigen en helikopters aan mee doen om zo het militair arsenaal en personeel aan de wereld en aan de Koning te laten zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend