skip to Main Content

Politieagenten omsingelen 15M kampeerders op de Plaza Catalunya

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Redactie) Vrijdagochtend hebben meer dan 300 politieagenten van de Mossos d’Esquadra de Plaza Catalunya in Barcelona omsingeld om het plein schoon te maken. Sinds 15 mei kamperen hier elke nacht zo’n 400 demonstranten van de 15M beweging, oftewel de Spaanse lente.

De bedoeling is om het plein schoon te vegen en niemand meer toe te laten, dit alles met het oog op de eventuele festiviteiten bij winst van FC Barcelona zaterdagavond in de Champions League finale. Het Plaza Catalunya is dan altijd het epicentrum van de feestende voetbalfans waarbij met name de Canaletas fontein aan het begin van de Ramblas het middelpunt vormt. Om problemen te voorkomen met de demonstranten van de 15M beweging, had de gemeente al plaats gemaakt bij de Arco de Triumfo waar de duizenden voetbalfans opgevangen kunnen worden en waar naast activiteiten en muziek ook grote schermen hangen om de voetbalwedstrijd te volgen.

De agenten willen om toch eventuele problemen te voorkomen indien voetbalfans toch naar de Plaza Catalunya trekken, dat er geen butaangasflessen, tenten, palen, ijskasten en andere gevaarlijke objecten meer op het plein aanwezig zijn. Of de demonstranten na de voetbalfestiviteiten weer terug kunnen gaan naar het centrale plein is niet bekend.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend