skip to Main Content

Tenminste 120 gewonden bij ontruiming Plaza Catalunya Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Zeker 121 mensen zijn vrijdag gewond geraakt bij botsingen tussen de politie en betogers in Barcelona. De gewonden vielen toen de politie met geweld het Plaza de Catalunya vrijmaakte van actievoerders die protesteerden tegen de economische malaise in Spanje. Onder de 121 gewonden zijn 37 agenten, aldus de krant El Periódico. Twee actievoerders zijn aangehouden.

De politie gebruikte de wapenstok en schoot met rubberen kogels om het Plaza de Catalunya vrij te maken van betogers. Tientallen actievoerders blokkeerden zittend op straat de vuilniswagens, die het plein hadden schoongeveegd. Op de Spaanse televisie was te zien hoe agenten betogers over de grond sleurden en geweld gebruikten om de groep van de straat te halen. Felipe Puig, de minister van Binnenlandse Zaken van de regio Catalunya, zei dat uit het oogpunt van hygiëne en veiligheid is opgetreden.

Nadat de betogers van het plein in Barcelona waren verdreven, keerden later vrijdag duizenden mensen terug naar het Plaza de Catalunya. De actievoerders verweten de politie het gebruik van buitensporig geweld.

De betogers maken deel uit van de landelijke beweging, die sinds 15 mei op verscheidene plaatsen in het land betoogt tegen de hoge werkloosheid en tegen de bezuinigingen die de regering van de sociaaldemocratische premier José Luis Rodríguez Zapatero doorvoert. (ANP)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend