skip to Main Content
Huis verkopen ? Energiecertificaat per 1 juni 2013 verplicht !

Huis verkopen ? Energiecertificaat per 1 juni 2013 verplicht !

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

casaxero 4aBELANGRIJK OM TE WETEN ALS U EEN SPAANS HUIS VERKOOPT : Per 1 juni 2013 moet u een Energie-Certificaat kunnen tonen.

casaxero 3Net als in de rest van Europa heeft ook Spanje nu de verplichting van een Energy Performance Certificate, (EPC) ingesteld als een huis te koop wordt aangeboden. U kent deze energie-certificaten vast al van de diverse reclames zoals bijvoorbeeld voor koelkasten en auto’s.

In Nederland was dit energie-certificaat al verplicht per 1 januari 2008 en het komt voort uit het verdrag van Kyoto (1997) dat in 2002 door de Europese Unie werd bekrachtigd.
Dit certificaat laat d.m.v. een energielabel zien hoe energiezuinig een woning is t.o.v. andere vergelijkbare woningen. Het label is vergelijkbaar met het energiecertificaat op witgoed, met een schaal van A (zeer energiezuinig) tot G (zeer energieverbruikend). Bij het opstellen van het energielabel wordt gelet op de mate van isolatie in de woning en de aanwezige verwarming- ventilatie en watervoorzieningen.

Boetes

U moet zelfs als u alleen adverteert een energie-certificaat kunnen overleggen, (bijv. via makelaars)

Een notaris zal uw huis NIET transporteren als u geen Energie-certificaat heeft.

Ook bij verhuur van langer dan 4 maanden is een Energie-certificaat verplicht.

De uitvoering van de controle is bij de gemeenten neergelegd. Op dit moment is niet duidelijk hoe de controles en boetes worden uitgevoerd. Gemeenten is de vrijheid gegeven om zelf te bepalen hoe controles verlopen en hoog de boetes zijn. Ervaring is dat andere EU-landen boetes hanteren die van € 500,- tot € 5.000,- variëren voor huiseigenaren.
Het is aannemelijk dat dit als voorbeeld zal worden genomen.

Via de volgende link kunt u de meest voorkomende vragen over dit onderwerp beantwoord zien én ook het energie-certificaat aanvragen: http://casaxero.com/verkooptips/

Als lezer van ‘SpanjeVandaag’ ontvangt u een korting van 10%! Hiervoor moet u in het contactformulier op http://casaxero.com/verkooptips/  invullen: ‘Spanje-vandaag-aktie EPC’

casaxero 1

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken