skip to Main Content
Spaanse verblijfvergunning voor kopers woningen van meer dan 500.000 euro

Spaanse verblijfvergunning voor kopers woningen van meer dan 500.000 euro

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Al maanden wordt er gespeculeerd over een bevordering van de verkoop van woningen aan buitenlanders van buiten de Europese Unie waarbij deze een gratis verblijfsvergunning zouden krijgen. Afgelopen vrijdag heeft de Spaanse regering bevestigd dat deze regel werkelijkheid zal worden.

Echter, de eerder genoemde grens van 160.000 euro per woning is niet helemaal correct en is door de regering verhoogd naar 500.000 euro per woning of meer. Daarnaast zouden ook de investeerders in Spaanse staatschuld een verblijfsvergunning krijgen bij besteding van 2 miljoen of meer.

In eerdere mededelingen en speculaties werd gesproken en geschreven over bedragen van 160.000 euro per woning om een verblijfsvergunning te krijgen maar dat bedrag is dus door de regering verhoogd naar 500.000 euro. Met deze maatregel wil de Spaanse regering hoofdzakelijk investeerders naar Spanje lokken afkomstig uit Rusland en China, twee landen waarvan steeds meer investeerders naar Spanje komen.

Daarnaast zullen ook die ondernemers een verblijfsvergunning krijgen indien zij investeren in bedrijven of ondernemingen opzetten in Spanje waarbij banen gecreëerd worden voor de Spanjaarden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by