skip to Main Content
Het toerisme zorgt voor veel extra banen in de zomer in Spanje

Het toerisme zorgt voor veel extra banen in de zomer in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

toerisme9MADRID – Tussen juni en eind september zullen er minstens één miljoen banen gecreëerd worden in het toerisme, aldus een onderzoek van uitzendbureau Adecco. Mocht dat zo uitkomen dan is dat een toename van 13% ten opzichte van de zomer in 2014. De meeste banen in het toerisme zijn echter van korte duur, in de dienstensector en vaak deeltijdbanen.

De maanden juni tot en met september zijn de drukste maanden in het toerisme in heel Spanje. Er komen op jaarbasis meer dan 25 tot 30 miljoen buitenlandse toeristen naar het land in die maanden (65 miljoen het hele jaar door) en daarnaast gaan ook de Spanjaarden zelf graag naar de eigen kust om te genieten van de zon, strand en fiesta. Dat is uiteraard goed nieuws voor de toerismesector want, meer toeristen is meer werk.

Uitzendbureau Adecco heeft uitgerekend dat er deze zomer in totaal 989.048 banen gecreëerd zullen worden in het toerisme. Verdeeld over de autonome deelstaten zullen er in Catalonië 201.891 banen bijkomen in de dienstensector, een stijging van 18,1% ten opzichte van 2014. In Madrid worden 13.691 banen gecreëerd (+18%), in de Comunidad Valenciana 108.376 banen (+9,3%) en in Andalusië 96.928 banen (+14%).

De meeste van deze banen zijn tijdelijk, voor de hele zomer of voor slechts de maanden juli en augustus waarbij augustus wordt aangemerkt als de drukste maand, ook voor het aannemen van extra personeel. Daarnaast werken de nieuwe arbeiders niet altijd hele dagen maar soms halve of slechts enkele dagen in de week.

De meest gevraagde werknemers zijn koks en keukenpersoneel, obers, logistieke werknemers, telefonisten, receptiemedewerkers en animatie- en schoonmaakpersoneel. Daar waar dit vroeger meestal studenten waren die zo extra geld verdienden in de zomermaanden, is dat nu veranderd naar moeders, langdurige werklozen en mensen van 45 jaar of ouder die tijdelijk werk zoeken – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken