skip to Main Content
Nederlandse vakantiegangers ergeren zich voornamelijk aan…

Nederlandse vakantiegangers ergeren zich voornamelijk aan…

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

vakantie1MADRID – Nederlanders gaan graag en als het even kan veel op vakantie naar het buitenland. Dat deze vakanties echter niet altijd even vlekkeloos verlopen moge duidelijk zijn. Onderzoeksbureau Multiscope heeft een enquête gehouden onder 1.151 Nederlandse vakantiegangers en trok de volgende conclusies.

Ruim twee op de vijf Nederlandse vakantiegangers heeft hun gewenste en gedroomde vakantie wel eens in het water zien vallen. Redenen hiervoor zijn onder andere tegenvallende accommodaties, slecht weer, ziekte of ruzies in het reisgezelschap. Ondanks deze tegenvallers gaan de Nederlanders toch elk jaar op vakantie. Doet men dat niet, dan heeft dat meestal te maken met tijd- of geldgebrek, ziekte of andere persoonlijke redenen. Slechts weinig mensen hebben geen behoefte of zin om op vakantie te gaan.

De helft van de Nederlanders gaat met de auto op vakantie maar meer dan 60% van de ondervraagden zegt dat er tijdens die reis meestal sprake is van frustraties en ergernissen. Zo stoort men zich met name aan drukte op de weg of files (28%), het rijgedrag van andere weggebruikers (21%) en wegwerkzaamheden (17%). In de auto zelf gaat het bijna altijd goed en zijn er geen ergernissen onder het reisgezelschap. Mocht dat wel zo zijn, dan zijn de kinderen op de achterbank vaak de oorzaak.

Als gekeken wordt naar populaire vakantiebestemmingen staat Nederland bovenaan gevolgd door Frankrijk, Spanje en Duitsland. Vakanties in deze landen heeft echter ook probleempjes. Zo ergert zich men met name in landen als Frankrijk en Spanje aan de taalbarrière (28%). Spaans is natuurlijk een lastige taal en niet alle Spanjaarden (lees: erg weinig) spreken Engels of Nederlands. Datzelfde geldt ook voor Frankrijk terwijl men zich in Duitsland wel weet te redden.

Ondanks het feit dat Spanje een van de favoriete bestemmingen is om ook met het eigen vervoer op vakantie te gaan, klaagt men toch over de grote afstand naar dat land. Daarnaast stoort men zich ook aan de taal, de mentaliteit van de Spanjaarden en in sommige gevallen de hitte. Het weer is overigens voor 58% van de Nederlanders een ergernis want het is of te koud of regenachtig of het is te warm – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken