skip to Main Content
Tarragona duurste stad van Spanje om een taxi te nemen

Tarragona duurste stad van Spanje om een taxi te nemen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

taxi3aTARRAGONA – Uit een onderzoek van de Spaanse consumentenbond FACUA is gebleken dat Tarragona de duurste stad van Spanje is om een taxi te nemen. Tarragona staat daarmee bovenaan de lijst die gevolgd word door San Sebastian, Teruel, Vitoria en Madrid.

Uit het onderzoek is tevens gebleken dat de goedkoopste steden van heel Spanje Las Palmas de Gran Canaria, Santa Cruz de Tenerife en het in Afrika gelegen Ceuta zijn. Ter vergelijking, een route van 3 kilometer kost in Las Palmas de Gran Canaria 4,63 euro terwijl dat in Tarragona kan oplopen tot 8,76 euro. Diezelfde route gedurende de avonduren kost in Las Palmas de Gran Canaria 5,24 euro en in Tarragona 10,91 euro, meer dan het dubbele dus.

De FACUA heeft verder geconstateerd dat taxi’s in heel Spanje verschillende prijzen hanteren voor bijvoorbeeld de weekenden, de avonduren en ook verschillende trajecten zoals naar treinstations of vliegvelden. De consumentenbond ziet geen grond voor deze extra hoge toeslagen vanwege het feit dat de routes in principe hetzelfde zijn als elke andere route zonder toeslag. FACUA denkt dan ook dat er misbruik wordt gemaakt van de situatie van mensen die een taxi nodig hebben.

De gemiddelde startprijs voor een taxi in Spanje is 1,82 euro maar dat loopt uiteen van de duurste in Tarragona met 3,92 euro en de goedkoopste in Ceuta met 0,90 euro – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken