Ook Corona besmettingen in slachterijen Spanje

Ook Corona besmettingen in slachterijen Spanje
Beeld: Libera Meat (web)
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

HUESCA – Terwijl men in Nederland te maken heeft met een brandhaard van het coronavirus bij de slachterij Vion in Groenlo waar van de 657 medewerkers er 147 besmet zijn met het coronavirus, gebeurt dit ook in de Verenigde Staten en in Spanje. Dat gebeurde eind april bij twee slachterijen in Binéfar provincie Huesca waar 374 werknemers besmet raakten en recent bij diverse slachterijen in de Catalaanse provincie Lerida.

In Nederland is de besmetting bij de slachterij het gesprek van de dag maar in Spanje is er niet of nauwelijks over geschreven. Toch zijn er ook in Spanje honderden werknemers bij slachterijen besmet geraakt en heeft dat nog steeds effect op inwoners van de provincie Huesca (Aragón) en Lerida (Catalonië) waar recent een nieuwe brandhaard is ontstaan van corona-besmette personen.

Eind april werd bekend dat er 374 werknemers van twee slachterijen in de provincie Huesca in Aragón besmet zijn geraakt met het coronavirus. Het gaat om slachterijen in de gemeente Binéfar waar 196 werknemers bij Fribin en 178 werknemers bij Litera Meat positief op COVID-19 zijn getest.

Vanwege deze brandhaard in de gemeente met 9.871 inwoners loopt 90% van de inwoners sinds begin maart al met mondkapjes op uit angst om besmet te raken door een van de werknemers van de slachterijen.

Meer recent werd bekend dat er in de provincie Lerida een kleine brandhaard is ontdekt vanwege een verjaardagsfeestje met meer dan 20 genodigden, dit terwijl Lerida zich in Fase 1 bevindt en men slechts met 10 personen mag samenkomen. Daarnaast zijn er Lerida bij 4 slachterijen tientallen werknemers besmet geraakt met het coronavirus.

In een van de vier slachterijen, Matadero Milsa, voldeed men niet aan de veiligheidseisen tijdens de gezondheidscrisis maar daar raakten slechts 3 personen besmet. In Lerida zegt men dat het merendeel van de besmette personen te danken is aan de slachterijen in Huesca waar veel werknemers uit Lerida werken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.