Een overzicht van het corona-vaccinatie proces in Spanje

Een overzicht van het corona-vaccinatie proces in Spanje
Beeld: 123rf

Een overzicht van het corona-vaccinatie proces in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op 27 december 2020 werd bij de 96-jarige Araceli in Castilla-La Mancha de allereerste corona-vaccinatie geplaatst in Spanje. Nu zijn we 5 maanden verder en zijn er in heel Spanje meer dan 25,3 miljoen prikken gezet en zijn er meer dan 8,4 miljoen inwoners die gevaccineerd zijn, met twee prikken dus. Maar de vaccinatie gaat niet in alle autonome regio’s gelijk op. Daarom een kort overzicht van de situatie op 27 mei 2021.

Spanje heeft circa 47,5 miljoen inwoners waarvan volgens de plannen tegen het einde van de zomer 70% gevaccineerd moet zijn. De vraag is natuurlijk of dat gaat lukken maar het corona-vaccinatieplan gaat steeds sneller, al is dit geheel afhankelijk van het beschikbaar aantal corona-vaccins.

Vijf maanden nadat op 27 december 2020 de eerste corona-prik werd gezet is het aantal geprikte inwoners van Spanje opgelopen naar 25.280.864 personen waarvan 17.187.731 personen (36,2%) een prik hebben gehad en 8.434.233 personen (17,8%) twee prikken hebben gehad en als gevaccineerd kunnen worden beschouwd (behalve bij het Janssen-vaccin waar maar een prik nodig is)

Leeftijden

In praktisch alle autonome regio’s is het vaccinatie bij de 80-plussers en de groep 70-79 jaar afgerond en gaat de vaccinatie bij de groep 60-69 jaar ook steeds sneller. 

Ondertussen is men in alle autonome regio’s in het land begonnen met de vaccinatie van de leeftijdsgroep 50-59 jaar en worden deze inwoners of opgeroepen of kunnen ze online een afspraak maken.

Verder kondigen steeds meer autonome regio’s aan dat ze gaan beginnen met de vaccinatie van de groep 40-49 jaar die in de meeste gevallen in juni moet beginnen. 

Alleen op de Canarische Eilanden heeft men het systeem opengezet voor alle eilandbewoners vanaf 16 jaar en kan iedereen vanaf die leeftijd een afspraak maken om geprikt te worden.

Percentages (heel Spanje)

De percentages die hieronder in onze tabel staan zijn terug te vinden op het officiële vaccinatie dashboard van het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid dat HIER te bekijken is en elke dag wordt bijgewerkt.

LeeftijdenGepriktGevaccineerd
Gemiddeld Spanje21,7%21%
80-plussers0,82%99,2%
79-79 jaar11,4%85,2%
60-69 jaar76,5%11,7%
50-59 jaar39,1%8,7%
25-49 jaar7,2%5,4%
18-24 jaar3,8%2,7%
16-17 jaar0,18%

Links naar andere artikelen

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.