skip to Main Content

EK2016: Spannende achtste finale tussen Spanje en Italië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ek2016-8aVOETBAL – Spanje staat deze maandag 27 juni om 18:00 uur tegenover een rivaal tijdens het EK 2016 waar ze liever nog niet mee te maken hadden gehad in de achtste finales. Het is de eigen schuld van het nationale Spaanse elftal omdat ze de groepswedstrijd tegen Kroatië niet wisten te winnen en als tweede eindigde in Groep D. Italië wist met België op gelijke hoogte te eindigen in Groep E.

Het is zeker niet de eerste keer dat Spanje tegenover Italië staat op het veld maar het zijn wel altijd spannende wedstijden. Tijdens het EK 2008 eindigde de wedstrijd tussen beide landen op een 0-0 gelijkspel maar won Spanje het EK. Tijdens het EK 2012 stond Spanje maar liefst twee keer tegenover Italië waarbij de wedstrijden eindigden op 1-1 en 4-0. Dat jaar won Spanje voor de tweede maal op rij het EK.

Tijdens de FIFA Confederations Cup in 2013 werd het 0-0 tussen beide landen. Spanje en Italië eindigde op een 1-0 winst voor de Spanjaarden bij een vriendschappelijk duel in 2014 terwijl een andere meest recente vriendschappelijke wedstrijd op 24 maart 2016 in een 1-1 gelijkspel eindigde.

De achtste finale wedstrijd van 27 juni 2016 is de 35e keer dat beide landen sinds 1920 tegenover elkaar staan. Spanje wist daarbij 10 keer te winnen, 14 keer op een gelijkspel te eindigen en 10 keer te verliezen van Italië. Wat betreft het winnen en verkiezen staan beide landen dus op gelijke hoogte tot nu toe.

Deze maandag om 18:00 uur vergeet heel Spanje even wat de uitslag was van de verkiezingen de dag daarvoor op zondag 26 juni en zit men klaar voor de EK wedstrijd met als hoop dat ook dit keer de Spanjaarden de Italianen weten te verslaan en zo weer een stapje verder komen op weg naar de derde EK titel op rij – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken