skip to Main Content
Meer dan 3,5 miljoen Britten eisen een nieuw referendum over de Brexit

Meer dan 3,5 miljoen Britten eisen een nieuw referendum over de Brexit

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

brexit3aMADRID – Het verlaten van Groot Brittannië van de Europese Unie is niet bij elke Brit goed gevallen, al zeker niet bij die Britten die in Spanje wonen. Meteen nadat het merendeel van de Britten vorige week donderdag besloot de EU te verlaten werd een actie opgezet om handtekeningen te verzamelen voor een tweede referendum. Deze petitie is inmiddels door meer dan 3,5 miljoen Britten ondertekend.

De Britse regering moet elke petitie met meer dan 100.000 handtekeningen behandelen in het parlement en zal dat ook zeker gaan doen. 3.569.279 Britten willen dat er een tweede referendum komt omdat het eerste referendum niet geheel aan de eisen voldoet om geaccepteerd te worden.

Volgens de persoon die de petitie heeft opgesteld moet er minstens 60% aan ja-stemmers binnengehaald worden, iets wat niet gebeurde aangezien slechts 51,9% voor stemde en 48,1% tegen. Daarnaast is er het argument dat er een deelname moet zijn van minimaal 75% van de bevolking, iets wat ook niet gebeurde aangezien er een deelname was van 72,2%.

Deze dinsdag zal het Britse parlement over een tweede referendum gaan debatteren en wellicht goedkeuren maar dat is lang niet zeker. Wat volgens de Britse pers wel zeker is, is het feit dat veel Britten die voor de Brexit hebben gestemd na afloop zich realiseerden dat dit fout was.

De Brexit heeft veel negatieve effecten voor zowel de rest van de Europese Unie alsook de Britten zelf. Daarnaast zijn de meeste Britten die in Spanje wonen en werken niet echt blij met de Brexit en zijn veel Britten van plan of terug te keren naar Groot Brittannië of zelfs de Spaanse nationaliteit aan te vragen. Ook Gibraltar heeft duidelijk tegen de Brexit gestemd en er werd al gesproken over een scheiding van de Britse enclave van de rest van Groot Brittannië – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken