skip to Main Content
Nederlander probeert op vliegveld Alicante-Elche een kop en poten van een moeflon schaap mee te nemen

Nederlander probeert op vliegveld Alicante-Elche een kop en poten van een moeflon schaap mee te nemen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – De douane medewerkers bij het vliegveld van Alicante-Elche zullen al veel hebben meegemaakt maar toen ze de kop en poten van een moeflon schaap zagen zullen ze wel gedacht hebben dat ze zoiets nooit meer zullen meemaken. Een Nederlander die was wezen jagen in de provincie Alicante wilde de kop en de poten van het dode dier meenemen naar eigen land, iets wat niet is toegestaan als dat niet op de juiste wijze gebeurd.

Bij de controle van de Spaanse politie op het vliegveld Alicante-Elche stuitte men op de kop met hoorns en poten waar het vlees nog aan zat van de moeflon, een in Spanje nog veel voorkomend wild schaap welke in de bergen leeft en waar nog volop op gejaagd mag worden. Het gaat om een exemplaar van een muflón común (in het Spaans) of Ovis orientalis musimon in het Latijn welke op het Spaanse vasteland en op de Canarische Eilanden leeft.

Geen vergunning

De Nederlander die de kop en poten in zijn koffer had zitten had verzuimd dit op te geven bij de politie. Toen de agenten de moeflon kop en poten aantroffen in de koffer van de Nederlander, bevestigde hij dat hij deze als jachttrofee mee wilde nemen naar eigen land. Het dier was door hem bij het jagen in de gemeente Ayora gedood. Toen men echter om de documentatie en de jachtvergunning vroeg kon de Nederlander deze niet overhandigen omdat hij deze ook niet had.

Onjuist verpakt

De resten van het dier waren daarnaast niet op de juiste manier behandeld en mogen zo nooit worden meegenomen in een vliegtuig vanwege het gevaar voor de volksgezondheid. De Nederlander had wel de moeite genomen om de resten van het wilde schaap in plastic te wikkelen maar probeerde dit in een normale koffer, tussen zijn kleding in, mee te nemen zonder dit op te geven aan de douane medewerkers. Het meenemen van lichaamsdelen van een dood dier zonder deze voor te bereiden voor transport is niet erg slim met het warme weer in Spanje en is absoluut niet toegestaan.

Uiteindelijk werden er agenten van de SEPRONA dienst van de Guardia Civil bijgehaald die de resten van het wilde moeflon schaap meenemen naar het centrum in Santa Faz in Alicante. De Nederlander werd erop gewezen dat hij niet mag jagen in Spanje als hij niet de juiste papieren heeft en kreeg daarna toestemming om, zonder schapenkop en schapenpoten, naar Nederland te vliegen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. ja dat is allemaal juist maar als we nu eens het omgekeerde moesten doen, wij de jagers en hij de prooi en geen vergunning nodig, hij had er ook geen, de lul
    hij gaat misschien enkele dagen in den bak zitten, boetje betalen er terug naar zijn land om volgend jaar terug te keren

    1. U heeft vast het verhaal niet helemaal gelezen, de man mocht na het in beslag nemen van de resten van het dier naar Nederland terug vliegen!!!!!en Nederlands schrijven blijkt moeilijk te zijn voor u?!?!

  2. Ziele piet en super dom, laat hem maar een paar weken als taakstraf in een Spaans asiel helpen.

  3. Deze joker is een echte druiloor de primera catgoria naar mijn bescheiding mening!

  4. een teleurgestelde, grote blanke jager met debiele trekjes. wat een loser!

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken