skip to Main Content
Kilometerslange Spaanse vlag van paraplu’s in Torrox aan de Costa del Sol
La Opinion de Malaga

Kilometerslange Spaanse vlag van paraplu’s in Torrox aan de Costa del Sol

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Spaanse vlag van paraplu's aan de Costa del Sol

La Opinion de Malaga

MÁLAGA – De gemeente Torrox in de La Axarquia regio van de provincie Málaga viert op een wel heel bijzonder wijze het WK-2018. De inwoners en ondernemers beleven het Wereldkampioenschap voetbal dusdanig dat ze het hele dorp hebben versierd. En dat hebben ze gedaan op een bijzondere wijze door paraplu’s op te hangen.

Een van de redenen waarom de gemeente Torrox zo betrokken is bij het voetbal is omdat de nieuwe bondscoach Fernando Hierro in het nabijgelegen Vélez-Málaga werd geboren. Om aan te geven dat zijn geboorteregio veel om voetbal geeft en het Spaanse elftal en trainer steunt, heeft men besloten het dorp aan te kleden nu Spanje door is naar de achtste finale.

Het dorp met het beste klimaat van Europa had kennelijk toch genoeg paraplu’s om een grote mozaïek te maken in de kleur en vorm van de Spaanse vlag (rood-gele banen). De paraplu’s werden boven het plein en de daaromheen liggende straten gehangen en het is met name van bovenaf een spektakel om te zien.

De inwoners en bezoekers van Torrox kunnen de volgende wedstrijd op zondag 1 juli om 16 uur in de schaduw onder de paraplu’s bekijken. Waarschijnlijk zullen de paraplu’s nog de hele zomer blijven hangen in de gemeente, wat er ook gaat gebeuren tijdens het WK-2018 met La Furia Roja.

Overigens werd de laatste groepsfase wedstrijd tussen Spanje en Marokko (Groep B) met veel emotie bekeken in Torrox aangezien in de gemeente ruim 20.000 Marokkanen wonen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken