Search
menu
Search

Spanje wint de Derde (virtuele) Wereldoorlog

Oeps ... foto ontbreekt!

Spanje wint de Derde (virtuele) Wereldoorlog

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het is Spanje gelukt om de Derde Wereldoorlog te winnen. Dat blijkt uit de computer WorldWarBot 2020 waarbij op Twitter een virtuele Derde Wereldoorlog gesimuleerd werd. Nu het laatste gevecht voorbij is na een meer dan 100 jaar durende oorlog is Spanje in juli 2141 de winnaar van de ‘Tercera Guerra Mundial’ en overheerst het land de wereld. 

Duizenden personen wereldwijd hebben gedurende maanden de ontwikkelingen tijdens de WorldWarBot 2020 gevolgd op Twitter, Facebook en de eigen website. Deze Derde virtuele Wereldoorlog eindigt in juli 2141 wanneer Spanje de onafhankelijke Staat Samoa inneemt na een strijd met de Pitcairneilanden.

Afgelopen 20 april begon deze virtuele Wereldoorlog waar 240 landen aan deelnamen. De eerste overwinning was van de Isle of Man op Groot Brittannië terwijl de laatste handeling die van Spanje was om de wereld te domineren na de overwinning op Samoa.

De WorldWarBot 2020 was een fenomeen op internet met meer dan 200.000 volgers op Twitter en 235.000 ‘likes’ op Facebook met duizenden reacties van de volgers.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?