Spanje wint de Derde (virtuele) Wereldoorlog

Spanje wint de Derde (virtuele) Wereldoorlog
Beeld: WorldWarBot
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het is Spanje gelukt om de Derde Wereldoorlog te winnen. Dat blijkt uit de computer WorldWarBot 2020 waarbij op Twitter een virtuele Derde Wereldoorlog gesimuleerd werd. Nu het laatste gevecht voorbij is na een meer dan 100 jaar durende oorlog is Spanje in juli 2141 de winnaar van de ‘Tercera Guerra Mundial’ en overheerst het land de wereld. 

Duizenden personen wereldwijd hebben gedurende maanden de ontwikkelingen tijdens de WorldWarBot 2020 gevolgd op Twitter, Facebook en de eigen website. Deze Derde virtuele Wereldoorlog eindigt in juli 2141 wanneer Spanje de onafhankelijke Staat Samoa inneemt na een strijd met de Pitcairneilanden.

Afgelopen 20 april begon deze virtuele Wereldoorlog waar 240 landen aan deelnamen. De eerste overwinning was van de Isle of Man op Groot Brittannië terwijl de laatste handeling die van Spanje was om de wereld te domineren na de overwinning op Samoa.

De WorldWarBot 2020 was een fenomeen op internet met meer dan 200.000 volgers op Twitter en 235.000 ‘likes’ op Facebook met duizenden reacties van de volgers.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.