skip to Main Content
Spanje wint de Derde (virtuele) Wereldoorlog
WorldWarBot

Spanje wint de Derde (virtuele) Wereldoorlog

MADRID – Het is Spanje gelukt om de Derde Wereldoorlog te winnen. Dat blijkt uit de computer WorldWarBot 2020 waarbij op Twitter een virtuele Derde Wereldoorlog gesimuleerd werd. Nu het laatste gevecht voorbij is na een meer dan 100 jaar durende oorlog is Spanje in juli 2141 de winnaar van de ‘Tercera Guerra Mundial’ en overheerst het land de wereld. 

Duizenden personen wereldwijd hebben gedurende maanden de ontwikkelingen tijdens de WorldWarBot 2020 gevolgd op Twitter, Facebook en de eigen website. Deze Derde virtuele Wereldoorlog eindigt in juli 2141 wanneer Spanje de onafhankelijke Staat Samoa inneemt na een strijd met de Pitcairneilanden.

Afgelopen 20 april begon deze virtuele Wereldoorlog waar 240 landen aan deelnamen. De eerste overwinning was van de Isle of Man op Groot Brittannië terwijl de laatste handeling die van Spanje was om de wereld te domineren na de overwinning op Samoa.

De WorldWarBot 2020 was een fenomeen op internet met meer dan 200.000 volgers op Twitter en 235.000 ‘likes’ op Facebook met duizenden reacties van de volgers.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. De echte WOIII gaat wel meer dan 100 jaar vroeger ”gespeeld” worden en het is niet lanfg zeker dat er een overwinnaar gaat gekroond worden bij vermoedelijk gebrek aan kandidaat-overwinnaars.

    1. Het is een bot die speelt. Niemand speelt , enkel de bot speelt.
      Deze bot actie en de begin situatie is zeer simplistisch, lijkt meer op een kansspel.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken