Corona-gadget: een mondkapjes dat zinnen naar het Spaans vertaalt!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Youtube
Beeld: Youtube

Laatste update: 4 maanden geleden.

MADRID – Het zal misschien wel een van de meest populaire corona-gadgets gaan worden deze zomer, een mondkapje dat jouw zinnen vertaald naar o.a. het Spaans. Een Japanse firma heeft een technologisch mondkapje ontworpen die aan de smartphone verbonden wordt en waarmee de gebruiker zinnen in 8 talen kan vertalen.

Het Japanse bedrijf Donut Robotics moest iets verzinnen om de corona-crisis in hun land te overleven en dus ontwikkelden zij een modern mondkapje waarmee je niet alleen jezelf en anderen beschermt tegen een coronavirus besmetting maar waarmee je ook in 8 talen je zinnen kunt vertalen.

Helaas zit het Nederlands/Vlaams niet tussen de acht talen maar wel het Engels (Amerikaans), Frans, Spaans, Chinees en Japans. Het intelligente mondkapje wordt via bluetooth met de smartphone verbonden waarmee je via een speciale app zinnen kunt vertalen in een andere taal.

De eerste 5.000 exemplaren van de ‘c-mask’ van Donut Robotics worden vanaf september dit jaar verkocht voor 40 dollar, omgerekend 35,62 euro. Als het een succes wordt zullen er ongetwijfeld meer talen aan de app en het vertaal-mondkapje toegevoegd gaan worden, wie weet misschien ook wel Nederlands/Vlaams. 

Mocht je er een op de kop kunnen tikken dan zul je voorlopig dus in het Engels iets moeten zeggen waarna dit in het Spaans vertaald wordt … hartstikke makkelijk tijdens een vakantie in Spanje.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.