Ibiza gaat gezondheidspaspoort testen

Ibiza gaat gezondheidspaspoort testen
Beeld: Freepik & hi+Card
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

IBIZA – Passagiers die in de maand juli naar Ibiza vliegen kunnen deelnemen aan een proef wat betreft een coronavirus gezondheidspaspoort. Het gaat om de in Spanje ontwikkelde smartphone app hi+Card die door zowel de World Tourism Organization (WTO) als de International Air Transport Association (IATA) gesteund wordt.

Met het initiatief ‘Ibiza Safe’ willen verschillende verenigingen en regionale overheidsinstanties in juli een proefperiode starten met toeristen die naar het Balearen eiland komen. Daarbij moet gebruik gemaakt worden van de smartphone app hi+Card die een brede internationale steun heeft gekregen.

In de smartphone app kunnen gebruikers hun medisch dossier opslaan en persoonlijke gegevens vermelden waarmee de autoriteiten snel en adequaat kunnen optreden in geval van een coronavirus uitbraak. Volgens de makers van de app worden de gegevens veilig via blockchain op Europese servers opgeslagen.

De hi+Card moet het Europese gezondheidspaspoort gaan worden als de World Tourism Organization (WTO) als de International Air Transport Association (IATA) dit na de proefperiode beslissen. De smartphone app voor Android en iOS telefoons zal binnenkort beschikbaar worden gemaakt.

Op de website van hicard.travel kun je zien hoe de smartphone app en gezondheidspaspoort zal werken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.