menu: rubrieken, zoeken & meer

Aantal besmette eindexamen studenten is naar de 900 gestegen in Spanje

Aantal besmette eindexamen studenten is naar de 900 gestegen in Spanje
Beeld: Twitter

Aantal besmette eindexamen studenten is naar de 900 gestegen in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Er lijkt geen einde te komen aan het aantal met corona besmette eindexamenstudenten dat half juni naar Mallorca reisde om ongestoord en onbeschermd te feesten. De teller is inmiddels opgelopen naar meer dan 900 besmette studenten waarvan er circa 300 op Mallorca geïsoleerd zijn in hotels en er inmiddels honderden besmettingsgevallen bekend zijn in acht autonome regio’s.

Tijdens verschillende reizen naar Mallorca zijn honderden Spaanse studenten die het einde van hun eindexamen vierden met corona besmet geraakt. Dat gebeurde al tijdens de reis maar daarna in de hotels, discotheken, bars, partyboten en speciale feesten en evenementen waaronder een groots opgezet feest in Palma.

Naast de inmiddels meer dan 900 besmette studenten zijn er nog eens duizenden die geïsoleerd blijven omdat ze in contact zijn geweest met besmette medestudenten. Het gevaar van deze besmetting explosie is dat de studenten van tussen de 17 en 21 jaar weer contact hebben met hun ouders en familieleden die nog niet allemaal gevaccineerd zijn.

De meeste positief op corona geteste studenten zijn te vinden in de Madrid regio met meer dan 410 en nog eens 3.000 geïsoleerd. In de Valencia regio zijn op dit moment meer dan 105 besmette studenten geregistreerd terwijl dat aantal in Galicië is gestegen naar 70.

Ook in Catalonië werden 64 studenten positief op corona getest na hun eindexamen vakantie op Mallorca terwijl er 575 personen geïsoleerd zijn. In het Baskenland wordt gesproken over 126 besmette studenten, in de Murcia regio 20, in Aragón 10 en in Castilla-La Mancha 11 studenten.

Naast endexamenvakanties op Mallorca zijn er ook diverse studenten besmet teruggekomen van een vakantie op Menorca waarbij gesproken wordt over 57 gevallen, Tenerife met 27 gevallen en 17 in Lloret de Mar aan de Costa Brava.