As van overleden presentatrice Mila Ximénez van Madrid naar Amsterdam

As van overleden presentatrice Mila Ximénez van Madrid naar Amsterdam
Beeld: Twitter

As van overleden presentatrice Mila Ximénez van Madrid naar Amsterdam

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Afgelopen 23 juni is de in Spanje bekende en geliefde televisiepresentatrice en persoonlijkheid Mila Ximénez overleden. De 69-jarige Mila was een graag geziene gast in de bekende Spaanse société programma’s zoals Sálvame, Sábado Deluxe en Socialité maar ook tv-reality programma’s zoals Supervivientes en Gran Hermano. Haar laatste rustplaats zal echter niet in Spanje zijn maar in Amsterdam.

De in 1952 in Sevilla geboren Mila Ximénez overleed aan longkanker (Cáncer de pulmon) op 23 juni 2021 in Madrid. Haar begrafenis werd breed uitgemeten in de populaire roddelpers (prensa rosa) programma’s op de televisie omdat Mila een geliefd persoon was op de Spaanse televisie.

Maar na haar crematie zal de as van Mila niet in haar laatste woonplaats Madrid of haar geboortestad Sevilla blijven maar verhuizen naar het Nederlandse Amsterdam. De reden daarvoor is dat haar dochter en kleinkinderen in Amsterdam wonen en ze expliciet voor haar overlijden heeft laten weten dat haar as naar Nederland moest gaan.

Mila’s 37-jarige dochter Alba Santana Ximénez de Cisneros woont met haar echtgenoot Aviv Miron en haar kinderen Alexander (2007) en Victoria (2021) in Amsterdam. De overleden Mila heeft vaak aangegeven dat ze spijt heeft dat ze niet meer tijd met haar dochter en kleinkinderen heeft doorgebracht in Nederland maar dat de afstand tussen Madrid en Amsterdam en haar werkzaamheden dat niet mogelijk maakte.

Voor haar dood liet Mila al weten in Amsterdam van haar pensioen te willen genieten om zo veel bij haar dochter en kleinkinderen te kunnen zijn. Maar longkanker zorgde ervoor dat die plannen niet door konden gaan. Daarom liet Mila in haar testament opnemen dat haar as na haar crematie naar Amsterdam moest gaan om zo voor altijd hij haar familie te zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.