skip to Main Content
Maand juli wordt afgesloten met hoge temperaturen langs de Spaanse Costa’s

Maand juli wordt afgesloten met hoge temperaturen langs de Spaanse Costa’s

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

warm7MADRID – Nadat de maand juli al de boeken is ingegaan als een van de warmste maanden sinds tientallen jaren, lijkt alles er op dat ook juli enkele hitterecords kan gaan verbreken. Deze week eindigt de maand juli en begint de normaal gesproken warmere maand augustus maar alles wijst erop dat ook deze week in grote delen van Spanje de zon en warmte geen verstek laat gaan.

De Spaanse weerdienst AEMET heeft 26 provincies een weeralarm gegeven vanwege de extreme hitte die overigens al de afgelopen twee maanden heerst in Spanje. Na drie opvolgende hittegolven lijkt ook het einde van de maande juli warm te worden (of op veel plaatsen blijven) met extreem hoge temperaturen.

Terwijl de noordelijke gelegen regio’s zoals Galicië, Asturië Cantabrië en Baskenland te maken krijgen met bewolking, lagere temperaturen en zelfs regen, hebben de middellandse zee kustplaatsen te maken met nog steeds warm weer. Op sommige plaatsen regende het even het afgelopen weekend maar dat was meestal van korte duur.

AEMET heeft voor deze week 26 provincies een weeralarm gegeven vanwege de hitte. Almería, Huelva, Jaén, Málaga, Sevilla, Albacete, Ciudad Real, Cuenca, Guadalajara, Toledo, Ávila, Salamanca, Lleida, Tarragona, Ceuta, Melilla, Madrid, Alicante, Valencia, Badajoz, Cáceres, Ibiza en Formentera en Mallorca hebben te maken met temperaturen die hoger zijn dan normaal en tegen de 30 graden komen terwijl de provincies Córdoba, Granada en Murcia temperaturen zullen krijgen boven de 40 graden.

Voor de vakantiegangers en strandgasten is het fantastisch weer in Spanje maar veel inwoners en met name die van de landbouw moeten leven, zijn niet zo blij. Regen is op veel plaatsen ver te zoeken en men vreest dat veel oogst verloren zal gaan. Ook is het risico op bosbranden extreem hoog vanwege de enorme droogte overal – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken