skip to Main Content
Spaanse belastingdienst ontdekt dankzij drones 1,7 miljoen fout of niet geregistreerde woningen

Spaanse belastingdienst ontdekt dankzij drones 1,7 miljoen fout of niet geregistreerde woningen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

drones spanje belastingenMADRID – De Spaanse belastingdienst heeft gedurende 12 maanden met drones en satellietbeelden heel Spanje vanuit de lucht bekeken op zoek naar onregelmatigheden bij Spaanse woningen. In totaal werden er 1,7 miljoen woningen aangetroffen die of niet correct geregistreerd staan in het kadaster of die helemaal niet geregistreerd staan.

De speurtocht met drones en satellietbeelden is zeer positief uitgevallen voor de Spaanse belastingdienst. De gevonden resultaten lagen zelfs 24% boven de verwachtingen die men had alvorens te beginnen met de drones. Als deze 1,7 miljoen woningen correct hun onroerend goed belasting zouden betalen zou de Spaanse staatskas 1,2 miljard euro meer ontvangen die dat weer verdeeld over de gemeentes die daar recht op hebben. In totaal werden er opnames gemaakt bij 4.145 gemeentes.

In sommige gevallen gaat het om woningen waar de gemeente niets vanaf weet maar in de meeste gevallen gaat het om verbouwingen en uitbreidingen van bestaande woningen, schuren of andere kleine constructies naar voltallige woningen of de bouw van aanverwante gebouwen, garages en zwembaden.

De meeste fraude werd ontdekt in de regio Andalusië waar 373.224 woningen gescand werden die niet of onjuist geregistreerd staan. In Galicië werden 214.017 woningen gevonden en in Castilla y León 164.141 woningen en constructies – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken