skip to Main Content
Waarom we in Spanje zijn gaan wonen?

Waarom we in Spanje zijn gaan wonen?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

villasol-1

Ben nooit groot geworden, wel 60 jaar.

Mijn vader was militair, ik René enig kind….verveelde me in de lange vakantie in 1968 in een hotel aan de Costa Brava. Hotel gasten uit onder andere Nederland en België waren stoffige auto’s niet gewend, maar auto wasserettes waren er toentertijd niet in Spanje, althans niet in Sant Feliu de Guixols, een klein authentiek kustdorpje ter hoogte van Gerona met heden ten dage 22.000 vaste inwoners.

Toen kwam ik op het idee om auto´s te gaan wassen en mijn diensten aan te bieden, iets dat in Spanje vrij ongebruikelijk was. Een plumeautje was eigenlijk het enige schoonmaak middel voor de auto´s van toen. Gewapend met tuinslang, emmer en zeem zorgde ik voor veel bekijks. Spanjaarden uit het dorp schudden in het voorbijrijden hun hoofden om zoveel waterverspilling dat ze niet gewend waren. ….Maar de volgende dag groeten ze me wel weer vriendelijk. Sympathieke mensen die Guixolens!

De liefde voor dit plaatsje bleef en met mijn eerste verkering onze eerste vakantie samen hier met veel plezier doorgebracht. Jaren S.F.d.G. niet bezocht, totdat de kinderen groot genoeg waren om er een keertje een vakantie door te brengen. Jaren later een huis gekocht aan zee in Altea 650 km. zuidelijker……..maar we betrapten ons erop dat we steeds langer in S.F.d.G in hotels overnachtten tijdens de autoreis van en naar ons leegstaande huis in Altea.

De droom van vroeger heeft wel 45 jaar in mijn hoofd gezeten. In Nederland hebben we een bloemenzaak gerund, een bedrijf in tropische planten, een caravan stalling en een theetuin. Telkens in het achterhoofd om nog eens te verhuizen naar Sant Feliu de Guixols….naar de zon, de warmte en het licht.

Na de verkoop van ons huis in Altea en in Nederland hebben we 2 huizen kunnen kopen van een tandarts, aan de rand van het dorp tegen het bos aan in het groene buitengebied, met royaal zwembad en mooie tuin, 1 om zelf in te wonen en vrienden te ontvangen en 1 om te verhuren. Mijn vrouw Greetje geeft hier kook workshops. Sinds 1 januari 2016 wonen we hier permanent, via Belvilla is ons vakantie huis permanent verhuurd tot diep in oktober. 2 of 3 keer per maand begroeten we nieuwe huurders die we veel suggesties aan de hand kunnen doen voor een fijn verblijf, buiten de grote toeristenstromen om.

Nog steeds ontmoeten we erg vriendelijke mensen in het dorp. Dit dorp lijkt wel een “blue zone”.

Veel leuke ontmoetingen, mooi licht, 5 minuten lopen van zee en strand, 3 minuten van winkels en leuke restaurants… Ik lijk wel de directeur van het plaatselijke VVV, maar mijn boodschap is: mijn droom is uitgekomen!

Greetje en René van Dillen

www.villasol.nl

tel 674939725

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by