skip to Main Content
Driejarig meisje een dag na haar verdwijning dood gevonden naast het spoor in Pizarra, Málaga

Driejarig meisje een dag na haar verdwijning dood gevonden naast het spoor in Pizarra, Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Een treinmachinist heeft het levenloze lichaam van het driejarig meisje welke woensdagavond als vermist werd opgegeven donderdagmorgen gevonden naast het treinspoor in de gemeente Pizarra tussen de gemeente Álora en Málaga. Het gaat om Lucía Vivar Hidalgo die samen met haar ouders bij een restaurant was en op de een of andere manier verdween en dus nu 3 kilometer verderop dood is gevonden.

Nadat de ouders woensdagavond hun dochter als vermist hadden opgegeven bij de politie werd er een grote zoekactie op touw gezet waaraan honderden inwoners en agenten meededen. De ouders waren op het moment van de verdwijning van hun dochter aan het eten op het terras van het restaurant La Estación, dichtbij het treinstation van de gemeente Pizarra. Volgens eigen zeggen hadden ze hun dochter slechts een klein ogenblik uit het oog verloren maar blijkbaar is dat al te lang gebleken. De laatste keer dat ze hun dochter levend hebben gezien was toen zij met haar neefjes en nichtjes speelde.

Zoekactie

Meteen na de vermissing werd een grote zoekactie op touw gezet waarbij niet alleen de politie zeer actief deelnam maar ook leden en vrijwilligers van de stichting SOS Desaparecidos en vele andere vrijwilligers zoals dorpsbewoners waardoor het totaal al snel tegen de 500 personen liep. Niemand heeft echter het meisje gevonden totdat een treinmachinist donderdagmorgen naast het treinspoor, op drie kilometer van de plaats van verdwijning, het levenloze lichaam aantrof van Lucía Vivar Hidalgo.

Ongeval?

Voorlopig wordt nog niets uitgesloten en is men nog met een onderzoek bezig naar de doodsoorzaak en naar wat er precies gebeurd is. De ouders denken dat het kind is ontvoerd en vermoord terwijl de politie meent dat Lucía op de een of andere manier door een ongeval om het leven is gekomen doordat ze wellicht door de trein werd aangereden. Een theorie is dat het meisje gedesoriënteerd raakte bij het spelen en via het treinspoor richting de gemeente Álora begon te lopen totdat ze moe werd en op het spoor in slaap is gevallen waarna ze overreden werd door een trein. Lucía werd namelijk gevonden met flinke verwondingen aan haar hoofd.

Ontvoering?

De ouders geloven echter niets van deze theorie en blijven volhouden dat het meisje is ontvoerd en vermoord. Zij menen dat ze slechts heel kort hun dochter uit het oog waren verloren waarna ze haar gingen zoeken maar niet vonden. Volgens de ouders is dat slechts 2 of 3 minuten maar dat zou ook meer kunnen zijn, aldus een oom voor de camera van het televisiekanaal Telecinco.

Terwijl de politie nog met het onderzoek bezit is en er een autopsie gedaan dient te worden op het lichaam van Lucía Vivar Hidalgo, hebben de gemeenten Pizarra, Álora en Alhaurin el Grande drie dagen rouw aangekondigd.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Dit kleine meisje kan nooit zo ver gelopen zijn, 3 jaar oud, die is meegenomen, en achter gelaten daar.wat een vreselijk verdriet je leven lang.

  2. ja dat is inderdaad eigenaardig en ook veel sterkte aan de ouders en familie!!!
    hoop dat de politie dit grondig onderzoekt en indien er eventueel een dader(s) zou zijn, die vlug opgepakt zou worden maar zeg hierbij wel indien….

  3. Toch raar dat een kind 3 km loopt,heel veel sterkte aan de nabestaanden,doet mij denken aan de Britse mady

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken