skip to Main Content
Bijna 470.000 nieuwe banen erbij in Spanje dankzij het toerisme
123rf

Bijna 470.000 nieuwe banen erbij in Spanje dankzij het toerisme

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Bijna 470.000 nieuwe banen erbij in Spanje dankzij het toerisme

123rf

MADRID – Het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) heeft de uitslag van de zogenaamde EPA enquête gepresenteerd, iets wat deze instantie elke drie maanden doet. Uit deze enquête blijkt dat er gedurende het tweede trimester van dit jaar 469.900 banen bij zijn gekomen. Dat is hoofdzakelijk te danken aan het toerisme wat dus ook inhoudt dat veel van deze banen tijdelijk zijn.

Spanje heeft op dit moment 19.344.100 inwoners die een baan hebben, het hoogste aantal sinds het vierde kwartaal van 2008, het jaar dat de economische crisis begon.

De meeste van de 469.900 banen die gecreëerd werden tijdens het tweede trimester van dit jaar, hebben te maken met het toerisme. Vier van de vijf nieuwe banen werden gecreëerd in de service en horeca sector.

Op dit moment zijn er volgens het INE nog steeds 3.490.100 werkzoekenden in Spanje, een werkloosheidspercentage van 15,3%. 1.512.300 van deze werklozen zijn langer dan 1 jaar werkzoekend. 522.700 werklozen zijn jonger dan 25 jaar en bij de jongeren zijn er 1.009.700 werklozen tussen 16 en 29 jaar die en niet werken en niet studeren, de zogenaamde ni-ni’s (ni trabajar ni estudiar).

1.113.100 families leven met elk lid van de familie zonder een baan, een 19.7% minder dan tijdens het eerste trimester.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. En ondertussen is het als zoeken naar een spelt in een hooiberg wanneer we een gemotiveerde Spaanse/Canarische ober zoeken die ook nog wat Engels spreekt. Hoewel.ik de Canarios echt hoog heb zitten, het zijn zulke lieve mensen, krijgen we alleen maar Italianen binnen met hun CV. Terwijl we een goed salaris betalen met contract etc. Dan vraag ik me toch af waar al die werklozen mee bezig zijn. Temeer omdat we nog niet eens in het seizoen zitten, dat is hier in de winter.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken