skip to Main Content
Grote drukte verwacht op Spaanse wegen vanwege vakantieverkeer
123rf

Grote drukte verwacht op Spaanse wegen vanwege vakantieverkeer

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Grote drukte verwacht op Spaanse wegen door vakanties

123rf

MADRID – Vanaf deze vrijdag 27 juli 15 uur tot en met komende woensdag 1 augustus middernacht verwacht de Spaanse verkeersdienst DGT een extra grote drukte op de Spaanse wegen vanwege vakantieverkeer. Meer dan 3,2 miljoen auto’s extra zullen de wegen opgaan richting de kust, met name in Catalonië, Comunidad Valenciana en Andalusië.

De Dirección General de Tráfico (DGT) verwacht de grootste problemen in de buurt van steden en neemt zoals elk jaar extra maatregelen zoals meer agenten op straat en in de lucht.

Ook de kustregio’s zoals de toeristische Costa Brava en Costa Dorada in Catalonië, de Costa Blanca en Costa del Azahar in de Comunidad Valenciana en de Costa de Almería, Costa Tropical, Costa del Sol en Costa de la Luz in Andalusië en de regio Murcia krijgen te maken met een extra verkeersdrukte.

Daar bovenop komt dat Spanje te maken krijgt met het extra verkeer van de veelal Marokkanen die de overtocht maken vanuit Zuid Spanje naar Afrika. Een van de drukste gebieden is de zogenaamde Paso del Estrecho bij Algeciras waar meer dan een miljoen personen en meer dan 250.000 voertuigen de oversteek maken naar hun land van bestemming in Afrika.

De DGT heeft dit jaar weer meer dan 3.000 agenten van de Guardia Civil verkeerspolitie ingezet waarbij ook 10 helikopters vanuit de lucht de drukste wegen in de gaten houden. Nieuw dit jaar zijn ook de drones die de politie inzet om het verkeer in goede banen te leiden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
   1. Waarom ben je een vluchteling als je in Spanje woont als buitenlander?
    Suffe opmerking.
    Ik spreek even voor mezelf heh, ik kon me als EU burger hier zonder problemen vestigen, ik ben legaal het land binnen gekomen. Heb mij in NL uitgeschreven en hier ingeschreven, betaal mijn belastingen hier en mijn Sociale lasten ook.
    Ik ben niet met geweld over een hek geklommen, ik ben niet illegaal aan wal komen roeien, en ik profiteer niet gratis onder valse voorwendselen van dit prachtige land en haar voorzieningen….
    Dus Pietje Puk, waarom zijn van Dorst en ik en denk ook Jaap, volgens jou dan vluchtelingen?? Tenzij van Dorst gevlucht is voor het gerecht in zijn of haar land heh, dan heb ik nieeeeetsssss gezegd!

   1. En ook je argumenten zijn al net zo sterk als de naam waar jij je achter verschuilt!
    Ga lekker op een andere site zitten trollen joh!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken